Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

ΚΕΡΚΥΡΑ: Ενημερωτική εκδήλωση CulturePolis για την προσβασιμότητα – Το πρόγραμμα

 Η CulturePolis αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία (α.μ.κ.ε.) με παρουσία στην Κέρκυρα από το 2006, διοργανώνει ημερίδα για την προσβασιμότητα (accessibility) στην Κέρκυρα την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022, ώρα 18:00, στην Αίθουσα Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας.

Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου ACCESS4ALL – ERASMUS+, στο οποίο η CulturePolis συμμετέχει ως εταίρος.

Στόχος του έργου ACCESS4All – Awareness and Capacity building for ChangEs in policy SchemeS for disability towards incLusive societies, που διήρκεσε 24 μήνες με εταίρους από 7 χώρες (Πολωνία, Ελλάδα, Γαλλία, Αυστρία, Κύπρος, Ιταλία, Ισπανία), είναι να συμβάλει στην ισότιμη πρόσβαση όλων σε περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης και στην ενεργή συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία στην πολιτιστική και κοινωνική ζωή – Περισσότερα για το έργο στο πρόσφατο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ του έργου ACCESS4All.

Βασικός στόχος της εκδήλωσης είναι να ενημερωθούν οι τοπικές αρχές, οι πολίτες και οι δρώντες φορείς της Κέρκυρας και των γειτονικών περιοχών για τα αποτελέσματα του έργου και πιο συγκεκριμένα να εξυπηρετήσει έναν τριπλό σκοπό:

1. Να προωθήσει την ενσωμάτωση της έννοιας της προσβασιμότητας στις πόλεις του σήμερα με εστίαση στην Κέρκυρα και την ευρύτερη περιοχή

2. Να συμβάλλει στην εκπαίδευση αρμόδιων φορέων σε θέματα που άπτονται της αναπηρίας και της προσβασιμότητας μέσω ηλεκτρονικών πλατφορμών – οι ενδιαφερόμενοι μπορούν από τώρα ελεύθερα να εγγραφούν στην πλατφόρμα και να την ανακαλύψουν https://access4allerasmuska2.eu/register/

3. Να παρουσιάσει καλές πρακτικές προώθησης της ενεργού συμμετοχής των ατόμων με αναπηρία στην πολιτιστική και κοινωνική ζωή κάθε τόπου Πληροφορίες για την CulturePolis – Οργάνωση Κοινωνίας Πολιτών Η CulturePolis στοχεύει στη δημιουργία ενός ενιαίου χώρου βιώσιμης ανάπτυξης και πολιτισμού όπου οι πολίτες θα νοιώθουν ότι έχουν κοινές αναφορές που πηγάζουν μέσα από κοινές αξίες, στόχους και δεσμεύσεις για μια δημοκρατική διαδικασία.

 

Το πρόγραμμα

 

17:30 Προσέλευση – καφές
18:00-18:15 Εισαγωγή – Πλαίσιο αναφοράς για προσβασιμότητα ΑμεΑ: ευρωπαϊκές δράσεις και έργα της CulturePolis 

  • Δρ.Βασίλειος Λαοπόδης, Ιδρυτής και Πρόεδρος της CulturePolis
18:15-18:45 Παρουσίαση του ευρωπαικού έργου ACCESS4All και των αποτελεσμάτων του 

·       Βάσω Κρητικού, Εκπρόσωπος CulturePolis

18:45-19:00 Χαιρετισμοί επισήμων
19:00-20:30 ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ 

«Καλές πρακτικές για την προαγωγή της προσβασιμότητας και αλλαγές σε πολιτικές για αναπηρία με στόχο περιληπτικές κοινωνίες»

Παρουσίαση από CulturePolis προτάσεων του έργου ACCESS4ALL 

«Συστάσεις Πολιτικής για συμπεριληπτικές  κοινωνίες»

Εκπρόσωποι θεσμικών οργάνων, επιστημονικών, πολιτιστικών και κοινωνικών φορέων και ειδικοί επιστήμονες και εμπειρογνώμονες συζητούν καλές πρακτικές για την προαγωγή της προσβασιμότητας στις τοπικές κοινότητες

Προσκληθέντες παρεμβαίνοντες: 

Έχουν επιβεβαιώσει

  • Σπύρος Ζουμπουλίδης: Πρόεδρος συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και φίλων ατόμων με αναπηρία Κέρκυρας, Εκπρόσωπος Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) και ως της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Ηπείρου – Βορείων Ιονίων Νήσων (ΠΟΜΑμεΑ)
  • κ. Κωνσταντίνος Βλαχόπουλος, Διοικητής Τροχαίας Κέρκυρας, Εκπρόσωπος Αστυνομίας Κέρκυρας
  • κα. Αμαλία -Ελένη Ανδριώτη, Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής, Δημόσιας Υγείας & Απασχόλησης, ΠΙΝ
  • Κα Ελένη Μαλαχά, Προϊσταμένη ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ (Κέντρο Διεπιστημονικής Αξιολόγησης Συμβουλευτικής και Υποστήριξης Κέρκυρας) 

Αναμένεται ορισμός εκπροσώπων

  • Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων 
  • Δήμος Βόρειας Κέρκυρας 
  • Δήμος Νότιας Κέρκυρας
  • Άλλοι φορείς : Εκκλησία, Σύλλογοι ΑμεΑ κ.ά

Συντονιστής: Δρ. Βασίλειος Λαοπόδης, Ιδρυτής και Πρόεδρος CulturePolis

Συντονιστής: Δρ. Βασίλειος Λαοπόδης, Ιδρυτής και Πρόεδρος CulturePolis

  ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΚΟΙΝΟ / ΦΟΡΕΙΣ
21.00 Συμπεράσματα – Λήξη εκδήλωσης
__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!