Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

ΛΑΣΥ: “Να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των λούμενων στο μώλο του Ανεμόμυλου

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας &Διαποντίων Νήσων στηρίζει και συμμετέχει στις πρωτοβουλίες του Πολιτιστικού Συλλόγου του Άλσους της Γαρίτσας, ο οποίος μαζί με άλλους φορείς και κατοίκους διεκδικεί την δυνατότητα να μπορεί κάποιος να κάνει μπάνιο, με ασφάλεια, στον μώλο του Ανεμομύλου.

 

Η ανακοίνωση

Ο μώλος του Ανεμομύλου, αποτελεί εδώ και πολλές δεκαετίες τη διέξοδο εκατοντάδων κατοίκων του Ανεμομύλου, της Γαρίτσας αλλά και ολόκληρης της πόλης για μία βουτιά. Την περιοχή αυτή αξιοποιούν ιδιαίτερα άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας αλλά και πολλά μικρά παιδιά. Η άδεια που έχει δοθεί στο συγκεκριμένο σημείο για την ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας ενοικίασης σκαφών δημιουργεί σοβαρά προβλήματα και θα μπορούσε να υπάρξει αλλαγή χωροθέτησης της άδειας.

Η Κέρκυρα του «τουριστικού θαύματος», των εκατομμυρίων αφίξεων τουριστών και των εκατομμυρίων κερδών για κάποιους, γίνεται ένα όλο και πιο αφιλόξενο μέρος για τους κατοίκους της. Οι ελεύθεροι χώροι για μπάνιο συνεχώς μειώνονται, το κυκλοφοριακό είναι αφόρητο, η εύρεση ποιοτικής και φθηνής στέγης αποτελεί απατηλό όνειρο, λέμε «το νερό νεράκι» ενώ η ακρίβεια ακόμη και στις απλές καθημερινές ανάγκες έχει εκτοξευθεί.

 

Διαβάστε ακόμη: Χωρίς πόσιμο νερό οι κατασκηνώσεις στο Βίδο – Προμήθευσε με φιάλες ο Νεράντζης για τις ανάγκες των παιδιών

 

Και σε αυτήν την περίπτωση επιβεβαιώνεται ότι για τις Δημοτικές και Περιφερειακές Αρχές του νησιού, η ασφάλεια, οι ανάγκες και τα δικαιώματα του λαού δεν έχουν καμία αξία. Αντίθετα γίνονται θυσία στο βωμό της εξυπηρέτησης της καπιταλιστικής τουριστικής ανάπτυξης, την ίδια ώρα που όλες οι υποδομές βρίσκονται σε τεράστια απόσταση από τις σύγχρονες ανάγκες και δυνατότητες.

Η δίκαιη διεκδίκηση των κατοίκων θα πρέπει άμεσα να ικανοποιηθεί. Καλούμε το Λιμεναρχείο Κέρκυρας, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας &Διαποντίων Νήσων να συζητήσουν άμεσα το θέμα στην αρμόδια επιτροπή, και στην οποία συμμετέχει ο κάθε φορέας με ένα μέλος του. Όπως είναι γνωστό αυτή η επιτροπή θα συνεδριάσει την Πέμπτη 10/08 και θα πρέπει ενταχθεί και αυτό το θέμα στην ημερήσια διάταξη, ώστε να εξασφαλιστούν όλες οι προϋποθέσεις για την ασφάλεια των λουόμενων στον μώλο του Ανεμομύλου.

Τέλος, θα πρέπει να παρθεί η πολιτική απόφαση από τα αρμόδια όργανα ώστε στη συγκεκριμένη περιοχή να μην αναπτύσσεται καμία δραστηριότητα που θα βάζει εμπόδια στη χρήση μώλου ως πλαζ, κάτι που ισχύει εδώ και πολλές δεκαετίες.

 

08/08/2023

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!