Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μήνυμα Δ. Μπιάγκη για την γιορτή της γυναίκας

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Γυναίκας στις 8 Μαρτίου , ο βουλευτής Κέρκυρας του ΚΙΝΑΛ , Δημήτρης Μπιάγκας απέστειλε το δικό του μήνυμα! 

 

Γυναίκα: Μία λέξη, πολλαπλοί ρόλοι: Γυναίκα, η μητέρα, η σύζυγος, η αδερφή, η εργαζόμενη, η νοικοκυρά, το θηλυκό άγγιγμα της καθημερινότητας, η πηγή της ζωής.

Είναι δύσκολο να περιγράψει κανείς μέσα σε ένα κείμενο την πολυσήμαντη, πολύπλευρη προσφορά της γυναίκας τόσο μέσα στον ίδιο τον θεσμό της «οικογένειας» όσο και στον ευρύτερο κοινωνικό ιστό.

Στις σημερινές και διαρκώς μεταβαλλόμενες κοινωνίες, με τις συνεχόμενες αλλαγές σε οικονομικό, εργασιακό και κοινωνικό επίπεδο, επιβάλλεται η «πραγματική» και «ουσιαστική» χειραφέτηση των γυναικών, κυρίως στις συνειδήσεις μας. Οφείλουμε να δώσουμε «ζωή» σε όλες τις γυναίκες που από τη φύση τους γεννήθηκαν για να «καρποφορούν», εξασφαλίζοντας την ισότητα σε όλο τον δημόσιο βίο, σπάζοντας στερεότυπα, κατεστημένα, παρωχημένες αντιλήψεις. Τότε  η 8η Μαρτίου δεν θα είναι μία απλή επέτειος τιμής και αναγνώρισης αλλά μία ημερομηνία-σταθμός για την εξέλιξη της ανθρωπότητας.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!