Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Με τις διοικήσεις των σωματείων ταξί Κέρκυρας η υποψήφια Εύα Καρύδη

Η υποψήφια βουλευτής Κέρκυρας της ΝΔ, Ευαγγελία Καρύδη, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: 

Την ικανοποίησή τους εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των Σωματείων Taxi Κερκύρας σε συνάντηση που είχαν χθες με την υποψήφια Βουλευτή της ΝΔ, Ευαγγελία Καρύδη, για την άμεση παρέμβαση της Κυβέρνησης και την έκδοση Υπουργικής Απόφασης με την οποία, επιτέλους, τίθενται σε εφαρμογή ειδικοί κανόνες για την ολική εκμίσθωση Επιβατηγών Ιδιωτικής Χρήσης (Ε.Ι.Χ.) αυτοκινήτων με οδηγό μέσω προκρατήσεως (ΦΕΚ Β’ 3276/17-5-2023) και δίνεται έτσι τέλος σε μία κατάσταση «πειρατείας», όπως σημείωσαν οι εκπρόσωποι των Σωματείων, που εμφανίστηκε από τις 25 Απριλίου φέτος στην Κέρκυρα και στη Ρόδο με σχετική ανάρτηση ότι «η υπηρεσία Uber Taxiείναι διαθέσιμη στις περιοχές των δύο σημαντικών τουριστικών προορισμών».

Όπως κατήγγειλαν οι Πρόεδροι των Σωματείων Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Κέρκυρας «Ο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ» και Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Κέρκυρας & Παξών «Ο ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ» και του Αστικού Μεταφορικού Συνεταιρισμού Ιδιοκτητών ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ Κέρκυρας, πίσω από την ανακοίνωση – διαρροή ότι «η uber Greeceεμφανίστηκε και στην Κέρκυρα», ουσιαστικά κρύβεται ένα φαινόμενο «πειρατείας» με τη μορφή εμφάνισης «αυτοκινήτων με οδηγό, οι οποίοι χωρίς καμία σχετική άδεια και κατά παράβαση πληθώρας διατάξεων του νόμου και χωρίς την τήρηση κανενός μέτρου ασφαλείας, υποκλέπτουν παρανόμως την εργασία μας».Καμία επικοινωνία, σημειώνεται, δεν έχει προσπαθήσει η Uber με τους επαγγελματίες οδηγούς ταξί, συνεπώς καμία υπηρεσία ταξί δεν προσφέρει στους κατοίκους και επισκέπτες.

Σ’ αυτό, λοιπόν, το φαινόμενο «πειρατείας» διαπιστώθηκε ότι τέθηκε τέλος από τον ΥπουργόΕπικρατείας, αρμόδιο για θέματα Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κ. Γ. Γεραπετρίτη, με την Υ.Α. της 15ης Μαΐου και την οποία υπογράφει ο αρμόδιος Υφυπουργός κ. Μ. Παπαδόπουλος. Η εν προκειμένω απόφαση αφορά στις συμβάσεις ολικής μίσθωσης Ε.Ι.Χ.αυτοκινήτων και προβλέπει ειδικούς κανόνες εφαρμογής (άρθρο 2) και συγκεκριμένες διοικητικές κυρώσεις (άρθρο 3) ως εξής:

1.Ως ώρα έναρξης της μίσθωσης λογίζεται η ώρα αναχώρησης του Ε.Ι.Χ. οχήματος από το σημείο έναρξης της μίσθωσης.

2.Με τον όρο προκράτηση νοείται ότι όλα τα στοιχεία της σύμβασης ολικής εκμίσθωσης των Ε.Ι.Χ. αυτοκινήτων με οδηγό αναρτώνται υποχρεωτικώς με ευθύνη των εκμισθωτών ή σε περίπτωση διαμεσολάβησης κατά το άρθρο 13 του ν. 4530/2018 και των φορέων διαμεσολάβησης, στο Μητρώο των άρθρων 18 και 20 του ν. 4530/2018.

3.Απαγορεύεται στα οχήματα αυτά η καθ’ οιονδήποτε τρόπο προσέγγιση πελατών όταν αυτά βρίσκονται σε κίνηση ή σε οποιουσδήποτε χώρους στάσης και στάθμευσης.

4.Σε περίπτωση παράβασης των διατάξεων του άρθρου 2 επιβάλλονται από τα αρμόδια όργανα ελέγχου, ήτοι την Αστυνομία και το Λιμενικό – Ελληνική Ακτοφυλακή για τους χώρους ευθύνης τους καθώς και την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, τα πρόστιμα της παρ. 2 του άρθρου 20 του ν. 4530/2018.

Αναμφισβήτητα, τόνισε η υποψήφια Βουλευτής κα Ε. Καρύδη, η άμεση ανταπόκριση της Κυβέρνησης της ΝΔ, στα αιτήματα και τις υπεύθυνες διαμαρτυρίες των εκπροσώπων των Σωματείων Ταξί Κερκύρας, βρίσκεται στην ίδια κατεύθυνση με το δίκαιο αγώνα τους για την προάσπιση μιας σημαντικής κοινωνικής υπηρεσίας όπως είναι το μεταφορικό έργο των Ταξί. Οι επαγγελματίες του κλάδου στο νησί μας, τόνισε η κα Καρύδη, έχουν κατακτήσει το επιβατικό κοινό με το υψηλού επιπέδου έργο που παρέχουν.

Θέλω ακόμη, τόνισε η υποψήφια Βουλευτής, να σημειώσω και την σημαντική εθελοντική κοινωνική προσφορά που επιτελούν οι επαγγελματίες οδηγοί Ταξί Κέρκυρας, με την Τράπεζα αίματος που λειτουργούν καθώς και την αλληλεγγύη που επιδεικνύουν σε πολλές περιπτώσεις που συμπολίτες και συμπολίτισσές μας βρίσκονται σε κίνδυνο ζωής. Πολλές φορές μετατρέπουμε το Ταξί μας σε «ασθενοφόρο» για να μεταφέρουμε συνανθρώπους μας σε κίνδυνο, τόνισαν οι εκπρόσωποι των Σωματείων.

Από την πλευρά μου, κατέληξε η κα Ε. Καρύδη, θα είμαι πάντοτε αρωγός και συμπαραστάτης σε κάθε δίκαιο και υπεύθυνο αίτημα του κλάδου.

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!