Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΚΡΙΚΕΤ

Με ψηλά το κεφάλι το φινάλε της Εθνικής μας στο Ευρωπαϊκό κρίκετ

Η Εθνική ομάδα ανδρών στο Κρίκετ επιστρέφει στην Κέρκυρα, με ψηλά το κεφάλι από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που διεξάγεται στη Μάλαγα της Ισπανίας. Συγκεκριμένα η Ελληνική ομάδα κατέλαβε την τρίτη θέση του Α΄ομίλου, πίσω από τα φαβορί, την οικοδέσποινα Ισπανία, που κατετάγη πρώτη και αήττητη & την ισχυρή ομάδα της Γαλλίας, που πήρε τη δεύτερη θέση. Η Ελλάδα, παρά το “μουδιασμένο” ξεκίνημα της στο τουρνουά, με τρεις ήττες σε ισάριθμους αγώνες, από Ισπανία, Νήσο Μαν & Γαλλία, στο τελευταίο ματς της κανονικής περιόδου νίκησε την Τσεχία & στη συνέχεια στον αγώνα play out τη Νήσο Μαν. Έτσι πέρασε στην πρώτη τριάδα του ομίλου, διεκδικώντας την πρόκριση στον Τελικό, με αντίπαλο τη Γαλλία, από την οποία ηττήθηκε.

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

 

Η αυλαία του ΕUROPIAN CRICKET CHAMPIONSHIP 2023, που διεξάγεται στη Μάλαγα της Ισπανίας άνοιξε τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου & θα κλείσει στις 20 Οκτωβρίου. Στο “Ευρωπαϊκό” συμμετέχουν συνολικά 31 ομάδες. Οι 30 έχουν χωριστεί σε έξι ομίλους των πέντε ομάδων, ενώ η πρωταθλήτρια Ευρώπης 2023, Ολλανδία συμμετέχει απευθείας στην Τελική φάση του πρωταθλήματος. Η Ελλάδα αγωνίστηκε  στον Α΄Όμιλο με αντιπάλους τις Εθνικές Ισπανίας- Νήσου Μαν, Γαλλίας & Τσεχίας. Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων του Α΄ομίλου & την ανάδειξη πρωταθλητή, το πρωτάθλημα συνεχίζεται με τους αγώνες του Β΄ομίλου και ανά τριήμερο θα ακολουθούν οι άλλοι όμιλοι, μέχρι τον ΣΤ΄. Στην Τελική φάση  “ Championship Week”  θα πάρουν μέρος  οι πρωταθλητές των έξι ομίλων & η περυσινή πρωταθλήτρια Ολλανδία.  Οι επτά αυτές ομάδες θα δώσουν τη μάχη για τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης 2024. Οι αγώνες γίνονται με το σύστημα T10 (δηλαδή 10 over κάθε ομάδα).

Η Ελληνική αποστολή

KΑΤΣΩΡΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

ΒΑΣΙΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ,

ΚΟΡΩΝΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ MANAGER

Οι Αθλητές :

ASLAM MOHAMMAD (CAPTAIN)

AHMET ASRAR, ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΑΣΤΕΡΑΤΟΣ, KHAN SINAN, ΧΡΗΣΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΟΛΙΝΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΟΓΙΑΝΝΟΣ, AMARPREET SINGH MEHMI, QASIR AMIN, MUHAMMAD GULL NAWAZ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΟΥΒΛΑΚΗΣ, MOHAMMAD ASLAM, MUAAZ ALI ,ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΓΑΛΑΝΗΣ.

Τα αποτελέσματα του Α΄ΟΜΙΛΟΥ

ΔΕΥΤΕΡΑ 25/9/23

ΙΣΠΑΝΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ 150-149 ( 7 wickets)

ΝΗΣΟΣ ΜΑΝ-ΤΣΕΧΙΑ 135-123

ΕΛΛΑΔΑ-ΙΣΠΑΝΙΑ 70-75 (7 wickets)

ΤΣΕΧΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ 85-169

ΝΗΣΟΣ ΜΑΝ-ΕΛΛΑΔΑ 107-81

ΤΡΙΤΗ 26/9/23

ΕΛΛΑΔΑ-ΓΑΛΛΙΑ 102-108 (6 wickets)

ΙΣΠΑΝΙΑ-ΝΗΣΟΣ ΜΑΝ 147-143 ( 8 wickets)

ΤΣΕΧΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ 114-115 (7 wickets)

ΝΗΣΟΣ ΜΑΝ-ΓΑΛΛΙΑ 91-97 (9 wickets)

ΙΣΠΑΝΙΑ-ΤΣΕΧΙΑ 113-109 ( 7 wickets)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ( 4 αγώνες)

ΙΣΠΑΝΙΑ 8

ΓΑΛΛΙΑ 6

ΝΗΣΟΣ ΜΑΝ 4

ΕΛΛΑΔΑ 2

—————

ΤΣΕΧΙΑ 0

ΤΕΤΑΡΤΗ 27/9/23

PLAY OUT

ΝΗΣΟΣ ΜΑΝ-ΕΛΛΑΔΑ 90-91 (5 wickets)

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

ΙΣΠΑΝΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ 147-146 (3 wickets)

ΓΑΛΛΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ 189-118

ΤΕΛΙΚΟΣ Α ΟΜΙΛΟΥ

ΙΣΠΑΝΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ 98-97 (7 wickets)

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ Α ΟΜΙΛΟΥ Η ΙΣΠΑΝΙΑ

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!