Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Μπιάγκης: Αλλαγή πορείας με Εθνικό Σχέδιο για την ενέργεια και το περιβάλλον

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

 

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον εορτάζεται σε μια πρωτόγνωρη συγκυρία για την ανθρωπότητα, καθώς η πολεμική σύρραξη στην Ευρώπη έχει ταράξει τις ενεργειακές ισορροπίες του πλανήτη και θέτει νέα διλήμματα και προτεραιότητες.

Η ανθρωπότητα βιώνει τούτην την πρωτόγνωρη ενεργειακή και επισιτιστική κρίση τραυματισμένη, μα είναι στο χέρι μας να αποδείξουμε ότι είμαστε και σοφότεροι αλλάζοντας πορεία, μεταβάλλοντας θεμελιωδώς τον τρόπο παραγωγής μας, το μοντέλο των επενδύσεων μας, τις καταναλωτικές μας συνήθειες. Ο αέρας που αναπνέουμε, τα τρόφιμα που καταναλώνουμε, το νερό που πίνουμε και το κλίμα που κάνει τον πλανήτη μας βιώσιμο, όλα προϋποθέτουν υγιή οικοσυστήματα.

Ώρα λοιπόν να δεσμευτούμε και να διαμορφώσουμε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο, ένα ολοκληρωμένο Εθνικό Σχέδιο, προκειμένου να γίνει αποδεκτός και να υλοποιηθεί ο ενεργειακός μετασχηματισμός στην Ελλάδα. Με αξιοποίηση των καθαρών μορφώ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!