Quantcast
SLIDERΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Ξιφασκία: Ο Άρης Τριβυζάς χάλκινος στους αγώνες «Φιλίας 2020»

Με επιτυχίες των ξιφομάχων του Δαμοκλή, που συνοδεύτηκαν με το χάλκινο μετάλλιο του Άρη Τριβυζά πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο (7/3/20) οι αγώνες ξιφασκίας «Φιλίας 2020».

Οι αγώνες , που έγιναν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας αφορούσαν Κύπελλο Ξίφους Ασκήσεως Παμπαίδων – Παγκορασίδων U13 (βαθμολογούμενο) & Αγώνες ανάπτυξης Ξίφους Ασκήσεως U10στο κλειστό γυμναστήριο Χαϊδαρίου «Χρήστος Αγγουράκης».

Οι επιδόσεις των ξιφομάχων του Δαμοκλή
Σύμφωνα με τον Κερκυραϊκό Αθλητικό Σύλλογο «Ο Δαμοκλής»: “ Με εντυπωσιακό τρόπο εκπροσωπήθηκε ο ΚΑΣ ΔΑΜΟΚΛΗΣ. Συγκεκριμένα, με εξαιρετική εμφάνιση , κάνοντας υπερήφανους γονείς και παράγοντες ο Άρης Τριβυζάς κατέκτησε την 3η θέση ανάμεσα σε 33 αθλητές και δικαίως τιμήθηκε με χάλκινο μετάλλιο. Στην ίδια κατηγορία ο Ιβάν Γκοντσάροβ μευπέροχη εμφάνιση κατέλαβε την έβδομη θέση . Οι δυο προαναφερθέντες αθλητές έπαιξαν στα νοκ άουτ μεταξύ τους και επέδειξαν απαράμιλλο ήθος και ευγενή αθλητική συμπεριφορά.

 

Ο Σπύρος Σπιτιέρης με καταπληκτική εμφάνιση τελείωσε στην πρώτη θέση της κατηγορίας στον πρώτο γύρο και τελικά κατετάγη ένατος μετά τα νοκ άουτ. Η Παγκορασίδα Κατερίνα Προβατά στην κατηγορία u13 , με πολύ καλή εμφάνιση προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο και φτάνοντας στο δεύτερο νοκ άουτ , κατετάγη 12η στις 33 αθλήτριες. Η Σοφία Καραγιαννίδη κατέλαβε την 20η θέση στην ίδια κατηγορία. Οι αθλητές του κερκυραϊκού συλλόγου , εισέπραξαν συγχαρητήρια και διθυραμβικά , επαινετικά σχόλια από εξέχοντες παράγοντες της ελληνικής ξιφασκίας καθώς με την αγωνιστική επίδοσή τους απέδειξαν την άνοδό τους στην αγωνιστική κατάταξη.

Με τον σπουδαίο Στάθη Γεροσίδερη στο πλευρό τους εκπροσώπησαν τον Μοναδικό Σύλλογο Ξιφασκίας στην Κέρκυρα αναγνωρισμένο από την Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας. Συγχαρητήρια στην Μαρία και τον Κώστα Βερονίκη όπως και στον γυμναστή του συλλόγου Στάθη Μποντή για την συλλογική δουλειά , οι καρποί της οποίας φαίνονται σε κάθε αγώνα με αποτελέσματα. Το ΔΣ βρίσκεται στην πολύ ευχάριστη θέση να συγχαρεί και να δηλώσει την ευγνωμοσύνη του σ αυτά τα παιδιά , το μέλλον της ελληνικής ξιφασκίας που μας έκαναν υπερήφανους για τα αποτελέσματα, την ωριμότητα, την συγκροτημένη αθλητική συμπεριφορά και το ομαδικό πνεύμα».

Συγχαρητήρια στην Δώρα Γκουντούρα
Να σημειωθεί ότι το τριήμερο 6-7-8 Μαρτίου 2020 στην αίθουσα ξιφασκίας του ΟΑΚΑ πραγματοποιήθηκε το Κύπελλο Κόσμου Σπάθης Γυναικών ατομικά &ομαδικά, με την επωνυμία «Κύπελλο Ακρόπολις». Εκεί η αθλήτρια της ΑΕΚ Δώρα Γκουντούρα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο κύπελλο Σπάθης Γυναικών και έγινε η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που κατακτά μετάλλιο στην συγκεκριμένη διοργάνωση. Το Kύπελλο Ακρόπολις είναι βαθμολογούμενο για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκυο και συγκέντρωσε τις κορυφαίες αθλήτριες του κόσμου.

Να σημειωθεί ότι το 2019 στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης, η Δώρα Γκουντούρα έγινε η πρώτη αθλήτρια (σε άνδρες και γυναίκες), που κατέκτησε μετάλλιο στο Παγκοσμίου Επιπέδου στην ξιφασκία για τη χώρα μας μετά τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1896 στην Αθήνα. Για την επιτυχία της στο κύπελλο Ακρόπολις ο ΚΑΣ «Δαμοκλής» εξέδωσε συγχαρητήρια ανακοίνωση: “Στο γενικό πνεύμα ευφορίας και χαρμόσυνων , αισιόδοξων μηνυμάτων για την Ελληνική Ξιφασκία θα πρέπει να αναφερθεί και να δοθεί ιδιαίτερη μνεία στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου από την Δώρα Γκουντούρα στο Κύπελλο Κόσμου Ξιφασκίας «Ακρόπολις». Επίτευγμα που καθιστά την Πρωταθλήτριά μας στην σπάθη, την πρώτη ελληνίδα αθλήτρια που κατακτά μετάλλιο στην βαρυσήμαντη αυτή διοργάνωση. Τιμώμενη με αυτήν την διάκριση, βρίσκεται πολύ κοντά στην πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Σας ευχαριστούμε .

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!