Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΣΤΙΒΟΣ / ΔΡΟΜΟΣ

Οι Π. Μαντζουρογιάννης – Σπ. Δουκατέλης δεν είναι πια στον Κ.Γ.Σ.

Δημοσιοποιήθηκαν από τον ΣΕΓΑΣ τα πρακτικά με τις μετεγγραφές αθλητών και αθλητριών όλων των ηλικιών της αγωνιστικής περιόδου 2020 2021.

 Συνολικά εγκρίθηκαν 600 μετεγγραφές  και 16 αφορούν τα κερκυραϊκά σωματεία. Από αυτές αναμφισβήτητα ξεχωρίζουν εκείνες των δύο πρωταθλητών του Κερκυραϊκού ΓΣ, του Παναγιώτη Μαντζουρογιάννη στο μήκος, ο οποίος μετακινήθηκε στον Αθλητικό Όμιλο Κάλλιστο και του σπρίντερ Σπύρου Δουκατέλη, που θα φοράει την φανέλα του  Αθλητικού  Ομίλου Παλαιού Φαλήρου. Να σημειωθεί ότι ο Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης είναι από καιρό εγκατεστημένος στην Αθήνα και προπονείται με την ομάδα αλμάτων του Ομοσπονδιακού τεχνικού Γιώργου Πομάσκι μαζί με την Σπυριδούλα Καρύδη, η οποία πάντως παραμένει αθλήτρια του Κερκυραϊκού ΓΣ.

Ο μέχρι πρότινος αθλητής του Κερκυραϊκού στο μήκος είναι γεννημένος το 1999,  έχει ατομικές επιδόσεις 7.74μ στον ανοικτό στίβο και 7.69μ στον κλειστό. Έχει κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα παίδων, ενώ έχει αναδειχτεί πανελληνιονίκης σε όλες τις μικρές ηλικιακές κατηγορίες καθώς και στο Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα. Ο Σπύρος Δουκατέλης, γεννημένος το 2000 αγωνίζεται στα 100 και 200μ με ατομικά ρεκόρ 10’’81 και 21’’65 αντίστοιχα.

Πέρυσι κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Πανελλήνιο κλειστού στίβου ανδρών, ενώ έχει κατακτήσει πανελλήνιες νίκες στην κατηγορία εφήβων και το πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα. Από πέρυσι βρίσκεται στην Αθήνα και σπουδάζει με υποτροφία του ΣΕΓΑΣ προπονητική στο ΙΕΚ Ακμή και προπονείται με τον Ομοσπονδιακό τεχνικό Περικλή Χατζηαναστασιάδη.

Η μεταγραφική κίνηση των κερκυραϊκών σωματείων

Στη μεταγραφική λίστα, που δημοσιοποίησε ο ΣΕΓΑΣ, 16 περιπτώσεις αθλητών-τριών αφορούν κερκυραϊκά σωματεία. Τα διοικητικά προβλήματα, που αντιμετώπισε τη χρονιά, που πέρασε ο ΑΟ Κέρκυρας 2015 είχαν αντίχτυπο στο τμήμα στίβου, με τον σύλλογο να έχει τις μεγαλύτερες απώλειες στην τελευταία μεταγραφική περίοδο. Συγκεκριμένα επτά αθλητές-τριες πήραν μεταγραφή για άλλα σωματεία.

Τέσσερις οδηγήθηκαν στον Κερκυραϊκό ΓΣ και μία αθλήτρια στον ΑΣ Ι. Καποδίστριας, ενώ ένας πήρε μεταγραφή για Σέρρες, λόγω σπουδών και ο Γιώργος Δόσης, ακολούθησε τον δρόμο της αδελφής του Παναγιώτας που είχε μεταγραφεί πέρυσι στον «ΓΣ Ελ. Βενιζέλος» Χανίων. Ο Κερκυραϊκός είχε συνολικά πέντε απώλειες αθλητών-τριών του, με συημαντικότερες τις προαναφερόμενες των δύο πρωταθλητών Παναγιώτη Μαντζουρογιάννη και Σπύρου Δουκατέλη. 

Ενώ, από την άλλη μεριά είχε και πέντε νέες προσθήκες κυρίως νέων ταλαντούχων αθλητών-τριών. Κερδισμένος της μεταγραφικής περιόδου ο νεοσύστατος ΓΣ Κέρκυρας 2018 των Κώστα Γκασιάλη, Νίκου Μόσχου, ο οποίος από τη μία μεριά δεν είχε καμία απώλεια και από την άλλη προσέθεσε στο αγωνιστικό ρόστερ των Ακαδημιών του τέσσερις νέους αθλητές-τριες. Ο «αδελφός» σύλλογος του ΚΓΣ, ΑΣ Ι Καποδίστριας είχε δύο προσθήκες και τρεις αποχωρήσεις ( η μία πάντως προς τον ΚΓΣ), ενώ στο «Χ» ήταν η ΑΕ Λευκίμμης με μία προσθήκη και μία αποχώρηση. Αναλυτικά το μεταγραφικό «πάρε-δώσε» των κερκυραϊκών σωματείων έχει ως εξής:

Μαντζουρογιάννης Παναγιώτης (μήκος) από τον Κερκυραϊκό ΓΣ στον ΑΟ Κάλιστο

Δουκατέλης Σπύρος (σπρίντερ) από Κερκυραϊκό ΓΣ στον ΑΟ Παλ.Φαλήρου

Ζέρβας Νικόλαος (σπρίντερ) από Κερκυραϊκό ΓΣ στον ΓΣ Κέρκυρας 2018

Μέξας Βασίλειος (μήκος) από τον Κερκυραϊκό ΓΣ στον ΓΣ Κέρκυρας 2018

Μουρτζάνου Σπυριδούλα (δρομέας) από τον Κερκυραϊκό ΓΣ στην ΑΕ Λευκίμμης

Αναγνώστου Γιώργος (μήκος) από ΑΟ Κέρκυρας 2015 στον ΟΦΚΑ Σέρρες

Ατσοπάρδης Αλέξανδρος-Ιωάννης (δρομέας) από ΑΟ Κέρκυρας 2015 στον Κερκυραϊκό ΓΣ

Γράψα Αφροδίτη (ύψος) από ΑΟ Κέρκυρας 2015 στον Κερκυραϊκό ΓΣ

Δόσης Γιώργος (ύψος) από ΑΟ Κέρκυρας 2015 στον ΓΣ Ελ. Βενιζέλος Χανίων

Λιντοβόη Μελίνα (ύψος)  από ΑΟ Κέρκυρας 2015 στον Κερκυραϊκό ΓΣ

Ντελής Κωνσταντίνος (ύψος) από τον ΑΟ Κέρκυρας 2015 στον Κερκυραϊκό ΓΣ

Σχοινά Ανδριάνα-Μαρίνα (μήκος) από τον ΑΟ Κέρκυρας 2015 στον ΑΣ Ι. Καποδίστριας

Ρικάς Σπύρος (σπρίντερ) από την ΑΕ Λευκίμμης στον ΓΣ Κέρκυρας 2018

Χάτζι Κωνσταντίνος (ακόντιο) από τον ΑΣ Ι. Καποδίστριας στον Κερκυραϊκό ΓΣ

Χρυσικόπουλος Ιωάννης (5.000 χλμ) από τον Πρωτέα Ηγουμενίτσας στον ΑΣ Ι. Καποδίστριας

Παγκρατιώτης Πέτρος (ύψος)  από τον ΑΣ Ι. Καποδίστριας στον ΓΣ Κέρκυρας 2018

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!