Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Πάνω από 250 φιάλες αίματος από τρία σημεία στην Κέρκυρα για του τραυματίες των Τεμπών

Δυο αποστολές με φιάλες αίματος προς το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, έχουν γίνει από την Κέρκυρα, με σκοπό την ενίσχυση κάλυψης ανγκων για τους τραυματίες του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών.

Σύμφωνα με τον γιατρό του τμήματος αιμοδοσίας Μιχάλη Τζιλιάνο, επρόκειτο  από τις μεγαλύτερες προσελεύσεις των τελευταίων χρόνων με μέσο όρο αναμονής του κάθε εθελοντή περίπου τις 5 ώρες!

 

250 και πλέον φιάλες αίματος

Περισσότερες από 250 φιάλες αίματος συγκεντρώθηκαν τις τελευταίες δυο μέρες στην Κέρκυρα από τις εθελοντικές αιμοδοσίες που διοργανώθηκαν για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών των νοσοκομείων που νοσηλεύουν τραυματίες από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό ατύχημα στα Τέμπη. Χθες μόνο στους χώρους του Πανεπιστημίου στο πρώην ψυχιατρείο, συγκεντρώθηκαν 95 φιάλες αίματος και 35 στο νοσοκομείο.

Η εθελοντική αιμοδοσία συνεχίζεται και σήμερα στον πεζόδρομο της Γ. Θεοτόκη ενώ την Τρίτη διοργανώνει αιμοδοσία η ιατροχειρουργική εταιρεία και την Παρασκευή ο Δικηγορικός σύλλογος.

 

 

 

*με πληροφορίες από την ΕΡΤ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!