Quantcast
ΔΙΑΤΡΟΦΗΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ

Πώς θα φάτε υγιεινό πρωινό από το μπουφέ του ξενοδοχείου!

Ένας τρόπος για να ελέγξετε τη διατροφή σας είναι το σωστό πρωινό. Με ένα σωστό γεύμα το πρωί, θα είστε σε θέση να προγραμματίσετε τα γεύματα της ημέρας, να μην πεινάτε και να έχετε ενέργεια για τις δραστηριότητές σας. Το πρωινό είναι

Μαρία Πέζαρου
*MSc. Κλινική Διατροφολόγος Διαιτολόγος, Αρθρογράφος στην «Κ.Σ.», ΣΑΜΑΡΑ 2 1oς όροφος, Λεωφόρος Αλεξάνδρας, Κέρκυρα Τ.Κ. 49100 Σταθερό:2661552168 Κινητό: 6986975006 email: pezaroumaria@hotmail.com

σίγουρα ένα πολύ σημαντικό γεύμα της ημέρας και μάλιστα στη χρονική εκείνη στιγμή της ημέρας που οι αποθήκες ενέργειας του σώματος απαιτούν την επαναφόρτισή τους μετά από τις ώρες του βραδινού ύπνου και το σώμα απαιτεί πρόσληψη «καυσίμου» για να ξεκινήσει τις δραστηριότητες του.

Αυτό που σίγουρα θα πρέπει να θυμάστε είναι ότι ένα υγιεινό γεύμα, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να φάτε καθόλου μα καθόλου ζάχαρη. Αντίθετα θα πρέπει να έχετε μέτρο και αν αποφύγετε κάποιες από τις παγίδες που υπάρχουν στους μπουφέδες των ξενοδοχείων. Το ιδανικό πρωινό πρέπει να περιέχει φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και υγιή λίπη. Η αναλογία αυτή θα σας γεμίσει ενέργεια -και θα σας κρατήσει πλήρεις- ενώ παράλληλα θα πάρετε μια σειρά από άλλες θρεπτικές ουσίες καλές για την υγεία σας.

Τι μπορούμε να επιλέξουμε λοιπόν;

Η βρώμη με γάλα η γιαούρτι πρέπει να είναι το πρώτο μας πιάτο με το οποίο θα πάρουμε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και καλά λιπαρά.

Μια φέτα ψωμί με φυστικοβούτυρο ή ταχίνι, μια μπανάνα και ένα βραστό αυγό, μπορούν να μας δώσουν ένα πλήρες πρωινό γεύμα.

Ένα φλιτζάνι πλιγούρι βρώμης έχει τέσσερα γραμμάρια ινών, ενώ το φυστικοβούτυρο, το αυγό και το γιαούρτι όλα έχουν πρωτεΐνες και καλά λιπαρά. Η μπανάνα συμπληρώνει το γεύμα σας με θρεπτικά συστατικά όπως οι βιταμίνες Β6 και κάλιο.

Όλα τα παραπάνω μπορείτε να τα βρείτε στον μπουφέ ενός ξενοδοχείου. Και είναι πολύ εύκολο για σας να δημιουργήσετε το καλύτερο πρωινό.

Αν δεν σας αρέσει η βρώμη, μπορείτε να φάτε ένα τοστ με μαύρο ψωμί και τυρί και μερικά φρούτα. Με αυτόν τον τρόπο θα πάρετε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες.

Μια ακόμα χορταστική επιλογή είναι η πολύσπορη μπαγκέτα με τυρί, γαλοπούλα και ντομάτα και ένα φρούτο συνδυαστικά.

Δημιούργησε το δικό σου breakfastbowl με φρέσκο γιαούρτι, μέλι, αποξηραμένα φρούτα ή φρέσκα φρούτα και βρώμη

Πρέπει να είστε προσεκτικοί γιατί στον μπουφέ υπάρχουν και παγίδες. Για παράδειγμα με εξαίρεση τη βρώμη, όλα τα υπόλοιπα επεξεργασμένα δημητριακά, έχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης που δεν χρειάζεται να τις πάρετε από εκεί. Επίσης ένα γιαούρτι αρωματισμένο με γεύση φρούτων, έχει από 12 έως 18 γραμμάρια ζάχαρης, ενώ ένα ντόνατ έχει μόλις 10 γραμμάρια ζαχαρη. Προτιμήστε, λοιπόν το ντόνατ! Επίσης φάτε το απλό παραδοσιακό γιαούρτι με μια κουταλιά μέλι, αντί για το σκεύασμα με το άρωμα φρούτων.

Αντί να πιείτε χυμό πορτοκάλι από ένα κουτί, αν δεν υπάρχει φυσικός χυμός, που συνήθως δεν υπάρχει στα πρωινά, τότε φάτε 1-2 πορτοκάλια και έτσι θα έχετε μεγαλύτερο όφελος σε βιταμίνες.

Μετά από όλα αυτά να είστε σίγουροι ότι η μέρα σας θα ξεκινήσει καλύτερα, θα έχετε ενέργεια και δεν θα έχετε βαρύνει. Οπότε φροντίστε να έχετε χρόνο για το πρωινό σας στις διακοπές πριν ξεκινήσετε να περιπλανιέστε στα νησιά, στις παραλίες ή όπου αλλού επιλέξετε να βρεθείτε.

*δημοσιεύθηκε στο φύλλο 25ης-6-2022 της ΚΣ

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!