Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΣΚΑΚΙ

Σκάκι: Συγκλονιστικός τελικός στο δημοτικό Κασσιώπης

Στο Δημοτικό Σχολείο Κασσιώπης έγινε το ποδαρικό για το 2020 του σχολικού σκακιστικού πρωταθλήματος.

Οι αγώνες έγιναν τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020 και σε αυτούς πήραν μέρος συνολικά 47 μαθητές-τριες. Υπενθυμίζουμε ότι το πρωτάθλημα διοργανώνεται για δέκατη συνεχόμενη χρονιά  από τον  Σύνδεσμο Παικτών Ζατρικίου Κέρκυρας σε συνεργασία με τους φορείς της εκπαίδευσης του νησιού μας. Η  αυλαία του πρωταθλήματος, που είναι η μαζικότερη μαθητική σκακιστική διοργάνωση της χώρας, άνοιξε  την Τρίτη 1η Οκτωβρίου 2019.

Συνολικά μέχρι τώρα έχουν διεξαχθεί ενδοσχολικοί αγώνες σε δεκαέξι  δημοτικά σχολεία (στα δεκατέσσερα   έχουν ολοκληρωθεί, ενώ σε δύο, Κυνοπιαστών & Κορακιάνας έχουν γίνει μόνο στις τρεις μικρότερες τάξεις και εκκρεμούν οι αγώνες στις τρεις μεγαλύτερες), στους οποίους έχουν πάρει μέρος περισσότεροι από 1150  μαθητές-τριες.

Να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της σχολικής  χρονιάς (2019-20) θα πραγματοποιηθούν  εσωτερικά πρωταθλήματα στις περισσότερες σχολικές μονάδες του νησιού και το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Απρίλιο με την διεξαγωγή της τελικής φάσης στην οποία θα πάρουν μέρος οι τρεις πρώτοι της γενικής κατάταξης, οι πρωταθλήτριες κοριτσιών και οι πρώτοι των τάξεων των αγώνων της Α΄φάσης κάθε σχολείου ξεχωριστά.

 

Οι νικητές στο Δ.Σ. Κασσιώπης

Πρωταθλητής σχολείου αναδείχτηκε ο Σπύρος Νταουφχάους της ΣΤ΄τάξης  μετά από ένα συγκλονιστικό τελικό με την Μαριλένα Λεσσάϊ της ΣΤ τάξης, που εκτός από τη δεύτερη θέση  κατέκτησε και τον τίτλο της πρωταθλήτριας κοριτσιών, ενώ τρίτος κατετάγη ο Άρης Μπάκας της Δ΄τάξης.

Οι πρώτοι των τάξεων

ΣΤ τάξη Σπύρος Νταουφχάους

Ε΄τάξη Ιωάννα Νίνου

Δ΄τάξη Άρης Μπάκας

Γ΄τάξη Βαλάντης Κουμανάκος

Β΄τάξη Γεράσιμος Μαυρωνάς

Α΄τάξη Φίλιππος Χειρδάρης

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!