Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

Στην Κέρκυρα το Ευρωπαϊκό open water Junior

Στην Κέρκυρα θα διεξαχθεί το τριήμερο  15- 19 Σεπτεμβρίου 2023  το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα open water Junior.

Την απόφαση αυτή έλαβε -το πρώτο δια ζώσης- συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Υγρού Στίβου (LEN), που συνεδρίασε το περασμένο Σάββατο (11/3/23) στο  Gloria Sport Hotel στην Αττάλεια της Τουρκίας. Να σημειωθεί ότι η διοργάνωση είχε ανατεθεί αρχικά στην  Ιταλική πόλη Πιομπίνο. 

Η συνεδρίαση έγινε με την παρουσία του προέδρου της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Κυριάκου Γιαννόπουλου, ο οποίος είναι και αντιπρόεδρος της LEN. Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε επίσης η εναρμόνιση με την Παγκόσμια Ομοσπονδία (World Aquatics) των ηλικιακών ορίων της κατηγορίας juiors στην κολύμβηση, και από 14-17 ετών που ίσχυε για τα κορίτσια και 15-18 για τα αγόρια, έγινε 14-18 ετών για όλους. 

Έγινε επίσης ευρεία συζήτηση για τα χρηματικά έπαθλα αναφορικά με τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα Καλλιτεχνικής Κολύμβησης και Καταδύσεων, του κυπέλλου open water και του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κ23 που θα διεξαχθεί στο Δουβλίνο. Ενώ εκλέχτηκε ο Νόρμπερτ Μάνταρας, ολυμπιονίκης το 2004 και 2008 και πρόεδρος της Ουγγρικής Ομοσπονδίας Υδατοσφαίρισης, ως νέο μέλος του bureau.Το επόμενο συνέδριο της LEN  θα πραγματοποιηθεί 16 Σεπτεμβρίου 2023  στην πόλη Φούντσαλ της Πορτογαλίας.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!