Quantcast
ΔΙΑΤΡΟΦΗΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΝΑ

“Στην κουζίνα με την Ελενα”: Εύκολοι Ντοματοκεφτέδεςστο τηγάνι

Οι ντοματοκεφτέδες είναι ένας καλοκαιρινός μεζές που όλοι φτιάχνουμε , αφού οι ντομάτες  είναι στα καλύτερα τους. Αυτοί οι ντοματοκεφτέδες είναι τραγανοί, ζουμεροί και πεντανόστιμοι. Με λίγα υλικά και πανεύκολη διαδικασία ιδανικοί για να τους απολαύσεις με μια παγωμένη μπίρα στο μπαλκόνι

ΥΛΙΚΑ

ΕΛΕΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ*

500γρ Ντομάτες
2 ψιλοκομμένα Φρέσκο κρεμμύδι
1 μικρό ψιλοκομμένο Κρεμμύδι
2 Αυγά
200γρ (περίπου) Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100γρ Τυρί φέτα
1 σκελίδα ψιλοκομμένο Σκόρδο
1 ματσάκι Δυόσμο
Αλάτι
Φρέσκο πιπέρι

 

 

 

ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ
Ηλιέλαιο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένω τις ντομάτες και τις κόβω κυβάκια. Σε ένα μπολ βάζω όλα τα υλικά, τις ντομάτες, τα κρεμμύδια , το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι. Τα ανακατεύω καλά και ενσωματώνω τα αυγά στο μείγμα. Τέλος ρίχνω το αλεύρι και την φέτα σταδιακά δημιουργώντας ένα σφιχτό χυλό.
Βάζω ελαιόλαδο στο τηγάνι και το ζεσταίνω σε μέτρια- υψηλή ένταση. Όταν ζεσταθεί καλά ρίχνω 1 κουταλιά της σούπας από το μείγμα στο τηγάνι . Συνεχίζω προσθέτοντας κι άλλους ντοματοκεφτέδες. Μόλις πάρουν χρώμα από τη μια πλευρά τους γυρίζω κι από την άλλη, συνολικά χρειάζονται περίπου 7 λεπτά. Τους βγάζω σε απορροφητικό χαρτί και συνεχίζω με τους υπόλοιπους. Σερβίρω ζεστούς ή κρύους με μπόλικη σαλάτα. Καλή επιτυχία!

*elenascooks.gr, @xondrogianni_elena (Instagram), Αρθρογράφος στην «Κ.Σ.»

 

**δημοσιεύθηκε στο φύλλο 25ης-5-2023 της ΚΣ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!