“Στην κουζίνα με την Ελενα”: Εύκολοι Ντοματοκεφτέδεςστο τηγάνι
Οι ντοματοκεφτέδες είναι ένας καλοκαιρινός μεζές που όλοι φτιάχνουμε , αφού οι ντομάτες είναι στα καλύτερα τους. Αυτοί οι ντοματοκεφτέδες είναι τραγανοί, ζουμεροί και πεντανόστιμοι. Με λίγα υλικά και πανεύκολη διαδικασία ιδανικοί για να τους απολαύσεις με μια παγωμένη μπίρα στο μπαλκόνι
ΥΛΙΚΑ
500γρ Ντομάτες
2 ψιλοκομμένα Φρέσκο κρεμμύδι
1 μικρό ψιλοκομμένο Κρεμμύδι
2 Αυγά
200γρ (περίπου) Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100γρ Τυρί φέτα
1 σκελίδα ψιλοκομμένο Σκόρδο
1 ματσάκι Δυόσμο
Αλάτι
Φρέσκο πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ
Ηλιέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένω τις ντομάτες και τις κόβω κυβάκια. Σε ένα μπολ βάζω όλα τα υλικά, τις ντομάτες, τα κρεμμύδια , το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι. Τα ανακατεύω καλά και ενσωματώνω τα αυγά στο μείγμα. Τέλος ρίχνω το αλεύρι και την φέτα σταδιακά δημιουργώντας ένα σφιχτό χυλό.
Βάζω ελαιόλαδο στο τηγάνι και το ζεσταίνω σε μέτρια- υψηλή ένταση. Όταν ζεσταθεί καλά ρίχνω 1 κουταλιά της σούπας από το μείγμα στο τηγάνι . Συνεχίζω προσθέτοντας κι άλλους ντοματοκεφτέδες. Μόλις πάρουν χρώμα από τη μια πλευρά τους γυρίζω κι από την άλλη, συνολικά χρειάζονται περίπου 7 λεπτά. Τους βγάζω σε απορροφητικό χαρτί και συνεχίζω με τους υπόλοιπους. Σερβίρω ζεστούς ή κρύους με μπόλικη σαλάτα. Καλή επιτυχία!
*elenascooks.gr, @xondrogianni_elena (Instagram), Αρθρογράφος στην «Κ.Σ.»
**δημοσιεύθηκε στο φύλλο 25ης-5-2023 της ΚΣ
__________________________________________________________________________Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.
Ακολουθήστε μας στο Google NewsΑκολουθήστε μας στο Instagram
Ακολουθήστε μας στο twitter
Ακολουθήστε μας στο Facebook