“Στην Κουζίνα με την Ελενα”: Σταφιδόπιτα νηστίσιμη
Σταφιδόπιτα λοιπόν ,νηστίσιμη και απόλυτα γευστική ίσως είναι μια από τις πιο τέλειες συνταγές που έχω φτιάξει…μοναδική γεύση και απίθανα αρώματα μου θύμισε πολύ φανουρόπιτα άλλα στην πιο γευστική μορφή της…
Γαρίφαλο , κανέλα , ξύσμα απο πορτοκάλι ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν απίστευτες αναμνήσεις….Σκορπάνε στο σπίτι μυρωδιές και καλή ενέργεια, αν δεν θέλεις αλκοόλ αντικατέστησε με νερό.
ΥΛΙΚΑ
450γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
230γρ Ζάχαρη
250γρ Χυμό Πορτοκαλιού
1 Ξύσμα πορτοκάλι
130γρ Τσίπουρο
2 κουτ γλυκού Μαγειρική Σόδα
240γρ Ελαιόλαδο
80γρ (χοντροκομμένα) Καρύδια
200γρ Σταφίδες ξανθές
1 1/2 κουτ γλυκού Κανέλα
για πασπάλισμα Σουσάμι
1/2 κουτ γλυκού Γαρίφαλο (Σκόνη)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά ψιλοκόβουμε τις σταφίδες σε κομματάκια με ένα μαχαίρι. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο με την ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ. Προσθέτουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι, την κανέλα και το γαρίφαλο. Προσθέτουμε το τσίπουρο και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε την μαγειρική σόδα μέσα στο χυμό πορτοκαλιού θα αρχίσει να αφρίζει και να χύνεται την προσθέτουμε μέσα στο μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά ανακατεύοντας να ενσωματωθεί στο μείγμα και να δημιουργηθεί ένας πυκνός χυλός. Προσθέτουμε τα καρύδια, τις σταφίδες και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα. Βάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί και πασπαλίζουμε με σουσάμι την επιφάνεια του. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου. Καλή Επιτυχία!
*elenascooks.gr, @xondrogianni_elena (Instagram), Αρθρογράφος στην «Κ.Σ.»
** δημοσιεύθηκε στο φύλλο 30ης-11-2-2023 της ΚΣ στη στήλη “Στη Κουζίνα με την Ελενα”
__________________________________________________________________________Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.
Ακολουθήστε μας στο Google NewsΑκολουθήστε μας στο Instagram
Ακολουθήστε μας στο twitter
Ακολουθήστε μας στο Facebook