Quantcast
ΔΙΑΤΡΟΦΗΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΝΑ

“Στην Κουζίνα με την Ελενα”: Σταφιδόπιτα νηστίσιμη 

Σταφιδόπιτα λοιπόν ,νηστίσιμη και απόλυτα γευστική ίσως είναι μια από τις πιο τέλειες συνταγές που έχω φτιάξει…μοναδική γεύση και απίθανα αρώματα μου θύμισε πολύ φανουρόπιτα άλλα στην πιο γευστική μορφή της…

ΕΛΕΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ*

Γαρίφαλο , κανέλα , ξύσμα απο πορτοκάλι ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν απίστευτες αναμνήσεις….Σκορπάνε στο σπίτι μυρωδιές και καλή ενέργεια, αν δεν θέλεις αλκοόλ αντικατέστησε  με νερό.

ΥΛΙΚΑ

450γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
230γρ Ζάχαρη
250γρ Χυμό Πορτοκαλιού
1 Ξύσμα πορτοκάλι
130γρ Τσίπουρο
2 κουτ γλυκού Μαγειρική Σόδα
240γρ Ελαιόλαδο
80γρ (χοντροκομμένα) Καρύδια
200γρ Σταφίδες ξανθές
1 1/2 κουτ γλυκού Κανέλα
για πασπάλισμα Σουσάμι
1/2 κουτ γλυκού Γαρίφαλο (Σκόνη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά ψιλοκόβουμε τις σταφίδες σε κομματάκια με ένα μαχαίρι. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο με την ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ. Προσθέτουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι, την κανέλα και το γαρίφαλο. Προσθέτουμε το τσίπουρο και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε την μαγειρική σόδα μέσα στο χυμό πορτοκαλιού θα αρχίσει να αφρίζει και να χύνεται την προσθέτουμε μέσα στο μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά ανακατεύοντας να ενσωματωθεί στο μείγμα και να δημιουργηθεί ένας πυκνός χυλός. Προσθέτουμε τα καρύδια, τις σταφίδες και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα. Βάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί και πασπαλίζουμε με σουσάμι την επιφάνεια του. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου. Καλή Επιτυχία!

*elenascooks.gr, @xondrogianni_elena (Instagram), Αρθρογράφος στην «Κ.Σ.»

** δημοσιεύθηκε στο φύλλο 30ης-11-2-2023 της ΚΣ  στη στήλη “Στη Κουζίνα με την Ελενα”

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!