Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Στην τελική ευθεία για το Corfu Mountain Trail (22-23/5)

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες για την διοργάνωση του Corfu Mountain Trail, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 22-23 Μαΐου.
Αύριο, Σάββατο 15 Μαΐου είναι η καταληκτική ημερομηνία εγγραφών, όσων ακόμα επιθυμούν να συμμετάσχουν στο διεθνώς καθιερωμένο δρομικό event της Κέρκυρας. Να σημειωθεί ότι λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων, οι εγγραφές γίνονται μόνον ηλεκτρονικά στην διεύθυνση: www.corfumountaintrail.com. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, μέχρι στιγμής οι συμμετοχές εγχώριες και διεθνείς ξεπερνούν τις 200, με σημαντικότερη εκείνη του παγκοσμίου φήμης Γάλλου αθλητή ultra trail Pommeret, Ludovic, με διεθνείς διακρίσεις, μεταξύ των οποίων και η πρώτη θέση του Ultra-Trail du Mont-Blanc.

Έφτασε ο καιρός
Εκ μέρους του CORFU MOUNTAIN TRAIL, ο Παύλος Διακουμάκος δημοσιοποίησε τα εξής σε σχέση με τον αγώνα, που διοργανώνεται ανελλιπώς από το 2012 στο νησί, με εξαίρεση την φετινή χρονιά, που αναβλήθηκε λόγω των μέτρων προστασίας από την πανδημία : «Και να που “έφτασε ο καιρός”, ίσως περισσότερο με την βιβλική έννοια όπως ορίζεται η λέξη, να κάνει ο κάθε ένας από εμάς την αυτοκριτική του, να αναπροσαρμόσει μελλοντικούς στόχους, αλλά και σε μια ανάγκη αποφάσεων σχετικά με το ορεινό τρέξιμο, τους αγώνες στο νησί μας, ενστερνιζόμενοι πάντα τις ανάγκες των συμπολιτών μας και των επισκεπτών μας.
Όλο αυτό το διάστημα προσπαθήσαμε να αναβαθμίσουμε τα ήδη υπάρχοντα μονοπάτια του νησιού εντός και εκτός αγώνα, ξεκινώντας μια νέα ενιαία σηματοδότηση (σχετικά με την διαδρομή του Corfu Mountain) αλλά και ενεργοποιώντας άλλα “παλιά” μονοπάτια τα οποία πριν πολλά χρόνια στήριξαν την ζωή και τις δραστηριότητες πολλών ανθρώπων του νησιού μας.
Μέσα από αυτό το δίκτυο μονοπατιών πιστεύουμε ότι βγαίνοντας σταδιακά από την καραντίνα θα μπορέσουν οι συμπολίτες μας αλλά και αργότερα οταν το επιτρέψουν οι συνθήκες και οι επισκέπτες μας, να χαρούν αυτό που τους χαρίζει απλόχερα η Κερκυραϊκή φύση.
Σχετικά με την διοργάνωση του Corfu Mountain Trail είναι πολύ σημαντικό για εμάς οτι ο στόχος μας μεταφέρθηκε για το 2021 βάζοντας όμως τον πήχη ακόμα ψηλότερα καθώς το 85% των συμμετεχόντων αθλητών από χώρες του εξωτερικού κράτησαν την συμμετοχή τους για το 2021.
Πραγματικά μας τιμάει η εμπιστοσύνη τους και η αγάπη τους για το νησί μας και τον αγώνα καθώς κάποιοι απο αυτούς συμμετείχαν και τις προηγούμενες χρονιές. Είμαστε χαρούμενοι γιατί πολλοί από αυτούς τους αθλητές που ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου βρίσκονται στην κορυφή του ορεινού τρεξίματος με μεγάλες διακρίσεις και συμμετοχή σε μεγάλους αγώνες.
Για την “επόμενη” μέρα υπάρχουν κάποιες σκέψεις για ένα σύνολο συναντήσεων ανταγωνιστικού χαρακτήρα στα μονοπάτια του νησιού μας και ευχόμαστε όλη αυτή η δοκιμασία να μας βγάλει περισσότερο δυνατούς και σοφότερους διατηρώντας το χαμόγελο μας και την αγάπη μας για την φύση ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου και ευχόμαστε σε όλους Υγεία.

Το πρωτόκολλο του αγώνα
1. Πραγματοποίηση εγγραφών μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο (διαδικτυακά) και μέχρι 15 Μαΐου αυστηρώς χωρίς καμία παραταση 7 ημέρες πριν το γεγονός
2. Συμπλήρωση ηλεκτρονικής φόρμας-δήλωσης των συμμετεχόντων προαγωνιστικά, με την αποδοχή από πλευράς τους μιας σειράς υγειονομικών όρων συμμετοχής, υποχρεωτικό self test 24 ωρες πριν
3. Ατομικές εκκινήσεις ή εκκινήσεις κατά κύματα, ανάλογα με το πλήθος των συμμετοχών αλλά και με το εύρος του χώρου εκκίνησης, όπως και με το πλάτος των μονοπατιών της διαδρομής. Βασικό μέλημα των ατομικών εκκινήσεων είναι η αποφυγή του συνωστισμού-συγχρωτισμού, βασικής αιτίας μετάδοσης του κορονοϊού.
4. Χρήση τσιπ χρονομέτρησης για ασφαλέστερη διαχείριση των επιδόσεων εξαιτίας της απουσίας μίας και μοναδικής εκκίνησης
5. Ο αριθμός των συμμετοχών είναι καλό να μην υπερβαίνει τους 50-70 ανά διαδρομή (ώστε να μπορεί να είναι διαχειρίσιμος και να μειωθούν οι πιθανότητες κρουσμάτων.
6. Ελαχιστοποίηση επαφής αθλητών με εθελοντές, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα, με διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των γραμματειών.
7. Χρήση μέτρων προφύλαξης από την πλευρά των εθελοντών, με χρήση μασκών, γαντιών, αποφυγή προσφοράς από εθελοντές που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού (ηλικιωμένους, χρονίως πάσχοντες κλπ)
8. Τήρηση ατομικών στοιχείων των αγωνιζόμενων (τηλέφωνο, email), ώστε να μπορούν να ανιχνευθούν οι επαφές σε περίπτωση συμβάντος
9. Αποφυγή χρήσης κοινόχρηστων εγκαταστάσεων (μπάνια, τουαλέτες)
10. Αποθάρρυνση κοινωνικοποίησης του γεγονότων με την παρουσία θεατών
11.Περιορισμός του γεγονότος μόνο στην αθλητική του διάσταση, χωρίς παράλληλη διεξαγωγή ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, ώστε να αποφευχθεί άσκοπος και επικίνδυνος συνωστισμός
12. Συμπλήρωση ηλεκτρονικής φόρμας μεταγωνιστικά, ένα 48ωρο μετά τον αγώνα, στην οποία ο κάθε αθλητής θα περιγράφει την γενικότερη κατάσταση της υγείας του και τυχόν συμπτώματα covid-19.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!