Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΣΤΙΒΟΣ / ΔΡΟΜΟΣ

Τα  ανατέλλοντα αστεράκια του κερκυραϊκού στίβου

Μετά από συνεννοήσεις με τους τεχνικούς συμβούλους των κατά τόπων επιτροπών του (ΕΑΣ)  ο ΣΕΓΑΣ δημιούργησε λίστα 747 επίλεκτων  αθλητών και αθλητριών μεταξύ 14 και 17 ετών για να παρακολουθεί την αγωνιστική τους εξέλιξη. Από την Κέρκυρα επιλέχτηκαν 13 αθλητές/τριες (9 αγόρια & 4 κορίτσια), επτά του Κερκυραϊκού ΓΣ, τρεις του ΓΣ Κέρκυρας 2018 και από ένας των ΓΕ Θιναλίων,ΑΕ Λευκίμμης & ΑΟ Κέρκυρας 2015.

 

Η Ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ

Με γνώμονα την καταγραφή και παρακολούθηση της προπονητικής πορείας και της αγωνιστικής εξέλιξης των νεαρών αθλητών και αθλητριών, η Ομοσπονδία προχωράει για πρώτη φορά στη δημιουργία ειδικής κατηγορίας επίλεκτων αθλητών – αθλητριών ανά ΕΑΣ.

Με τον τρόπο αυτό η Ομοσπονδια στρέφει το βλέμμα της σε μια ακόμη μεγάλη δεξαμενή αθλητών και αθλητριών, όπως επιβάλλει το νέο μοντέλο λειτουργίας του υψηλού αθλητισμού.

Η λίστα συγκροτήθηκε σε συνεργασία των τεχνικών συμβούλων – σωματειακού αθλητισμού της ομοσπονδίας με τους τεχνικούς συμβούλους ανά ΕΑΣ και περιλαμβάνει 747 αθλητές – αθλήτριες από 14 έως 17 ετών (έτος γεν. 2004-05-06-07).

Για την αρχική επιλογή ελήφθησαν υπ΄όψιν εκτός από τις αγωνιστικές επιδόσεις των αθλητών – αθλητριών και οι αντίστοιχες τοπικές συνθήκες των σωματείων, η υπάρχουσα υλικοτεχνική υποδομή για την προετοιμασία των αθλητών – αθλητριών, αλλά και οι δυσκολίες που παρουσιάστηκαν λόγω της πανδημίας στη συμμετοχή σε προπονήσεις, αγώνες και μαζικές μετακινήσεις.

Η ομάδα αυτή θα είναι ανοιχτή για όλους τους εξελίξιμους αθλητές – αθλήτριες, καθώς θα γίνεται επικαιροποίηση συνεχώς, ανάλογα με την αγωνιστική πορεία των νέων αθλητών – αθλητριών, αλλά και μετά από προτάσεις των σωματειακών προπονητών.

Υπεύθυνοι για την υλοποίηση του προγράμματος παρακολούθησης των επιλεγμένων αθλητών – τριών είναι οι τεχνικοί σύμβουλοι των ΕΑΣ, σε συνεργασία με τους συντονιστές των αγωνισμάτων και τους τεχνικούς συμβούλους του αναπτυξιακού – σωματειακού αθλητισμού.

Η ομοσπονδία με τον τρόπο αυτό θα μπορεί να παρακολουθεί και να καθοδηγεί τους αθλητές και τις αθλήτριες από τα πρώτα τους βήματα στον αθλητισμό και να είναι κοντά τους σε όλα τα στάδια της αγωνιστικής τους εξέλιξης λύνοντας προβλήματα και ξεπερνώντας δυσκολίες.

 

ΕΑΣ  ΣΕΓΑΣ  ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΓΣ

ΧΑΡΙΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (γεν 2004) Ακόντιο (58.87μ).ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΣΟΥΒΛΑΚΗΣ

ΠΛΑΣΤΑΡΑ ΚΩΝ/ΝΑ (γεν 2006) Επί κοντώ (2.80μ) ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΜΑΚΗΣ ΤΖΗΛΙΟΣ

ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΦΩΤΕΙΝΗ (γεν2006) Επί κοντώ (3.00μ) ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ:ΠΑΥΛΟΣ ΣΚΟΡΔΙΛΗΣ

ΛΙΤΣΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ (γεν 2007)  Επί κοντώ (3.60μ) ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΜΑΚΗΣ ΤΖΗΛΙΟΣ

ΜΠΑΛΟΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ (γεν 2007) Επί κοντώ (3.40μ) ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΜΑΚΗΣ ΤΖΗΛΙΟΣ

ΖΑΙΜΙ ΤΖΟΡΤΖΙ (γεν 2007) Σφαίρα (14.37μ)-Δίσκος (30.01μ) ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΣΟΥΒΛΑΚΗΣ

ΖΑΡΑΓΚΑ ΜΕΛΙΝΑ (γεν 2007) Τετραπλούν (14.69μ) ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ:ΠΑΥΛΟΣ ΣΚΟΡΔΙΛΗΣ

ΓΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 2018

ΡΙΚΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ (γεν 2005) 400μ (52.5) ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ:ΝΙΚΟΣ ΜΟΣΧΟΣ

ΜΟΣΧΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ (γεν 2006) 2000μ στιπλ (6.57.75) ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ:ΝΙΚΟΣ ΜΟΣΧΟΣ

ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ (γεν 2006) 200μ εμποδ (26.86) ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ:ΝΙΚΟΣ ΜΟΣΧΟΣ

ΓΕ ΘΙΝΑΛΙΩΝ

ΤΣΑΚΜΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ (γεν 2005) Μήκος (6.48μ) ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΕΛΗΦΩΤΗΣ

ΑΕ ΛΕΥΚΙΜΜ ΗΣ

ΒΛΑΣΣΗ ΔΙΑΜΑΝΤΟΥΛΑ (γεν 2007) 80μ (10.97) ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΚΑΝΤΑΝΗΣ

ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 2015

ΣΕΛΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (γεν 2006) 150μ (17.67) ΠΡΟΠΟΝΗΤΡΙΑ: ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

 

 

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!