Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Το μήνυμα Γ. Τρεπεκλή για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Ο Επικεφαλής του συνδυασμού «Κέρκυρα να ζεις», πρώην Δήμαρχος Γιάννης Τρεπεκλής με την ευκαιρία της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου σε μήνυμα του επισημαίνει τα εξής:
«Το Έπος του 1940 και το ΟΧΙ, αποτελούν μια από τις πιο λαμπρές σελίδες της ιστορίας μας που μας γεμίζουν με υπερηφάνεια και ταυτόχρονα μας υπενθυμίζουν ότι ο Ελληνικός λαός, ενωμένος, μπορεί να αντιμετωπίσει με επιτυχία και αποτελεσματικότητα τις πιο αντίξοες συνθήκες και απρόβλεπτες δυσκολίες.
Οι πρόγονοι μας το 1940 απέδειξαν ότι τα ιδανικά της ελευθερίας, της εθνικής ανεξαρτησίας και της αξιοπρέπειας αποτέλεσαν την αιχμή του δόρατος για να ανατρέψουν, τους εις
βάρους τους συσχετισμούς δυνάμεων. Αυτά τα ιδανικά, σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας μας, ενέπνευσαν τον Ελληνικό λαό και συνεχίζουν να τον εμπνέουν και να τον καθοδηγούν στο μέλλον.
Και εμείς οφείλουμε να παραμείνουμε προσηλωμένοι σε αυτές αρχές που δίδαξε όλο τον κόσμο η γενιά του 1940 στις βουνοκορφές της Πίνδου, αφοσιωμένοι στις διαχρονικές αρχές και αξίες του Ελληνικού Έθνους.
Πολύ περισσότερο σε αυτό το περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί εσχάτως στην Ευρώπη με τον αναθεωρητισμό και την αναβίωση ολοκληρωτικών και απολυταρχικών καθεστώτων και αντιλήψεων, η χώρα μας οφείλει να παραμείνει σταθερή στις αδιαπραγμάτευτες αρχές και αξίες.
Τα αγαθά της ειρήνης, της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της συνεργασίας για τα οποία αγωνίστηκαν οι πρόγονοι μας, αποτελούν για μας τον οδηγό για να οικοδομήσουμε την Ευρώπη της αλληλεγγύης, της ευημερίας των λαών και της ειρήνης.
Οφείλουμε να διδαχθούμε από τον όλεθρο που έζησε η Ευρώπη κατά τον Α! και Β! Παγκόσμιο πόλεμο και να προασπιστούμε με σθένος και προσήλωση το ευρωπαϊκό
κεκτημένο.
Είναι χρέος όλων μας να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού την παρακαταθήκη που κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας και να την κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές».

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!