Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το προεδρείο της ΕΠΣΚ ανέβαλε τα πάντα όλα

Για σήμερα είχαν οριστεί να διεξαχθούν η ετήσια Γενική Συνέλευση της ΕΠΣΚ και στη συνέχεια οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέων διοικητικών οργάνων, αφού η θητεία των σημερινών είχε λήξει από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ωστόσο το προεδρείο της ΕΠΣΚ συγκάλεσε τη Δευτέρα έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου και κατά πλειοψηφία αποφάσισε την αναβολή των πάντων. Η απόφαση αυτή στηρίχτηκε στην πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση για παράταση των θητειών στα διοικητικά συμβούλια πολιτιστικών και αθλητικών σωματείων και ενώσεων μέχρι 31 Οκτωβρίου 2021. Ενώ, δικαιολογήθηκε «ως αναγκαία», προκειμένου να δοθεί χρόνος εγγραφής στο Αθλητικό Μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, περισσότερων σωματείων από τα μόλις «11», που είχαν δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Στη συνεδρίαση της Δευτέρας παραβρέθηκαν τα εννέα από τα ένδεκα μέλη του ΔΣ της ΕΠΣΚ (απουσίαζαν οι Σπύρος Δαφνής και Σπύρος Λούβρος). Την πρόταση του προεδρείου περί αναβολής υπερψήφισαν έξι (Γιώργος Κουλόπουλος, Γιώργος Νάος, Άκης Κούρκουλος, Νίκη Σκλαβούνου, Κώστας Σουλάνης & Χρήστος Άνθης), ενώ καταψήφισαν τρεις (Μάκης Κουλούρης, Γιάννης Μουζακίτης & Νίκος Χρυσικόπουλος). Πριν από την συζήτηση του θέματος, διαβάστηκε το εξώδικο, που είχε αποστείλει προς το προεδρείο της ΕΠΣΚ, η ποδοσφαιρική παράταξη «Κερκυραϊκή Συμμαχία για το ποδόσφαιρο», που το έθετε προ νομικών ευθυνών σε περίπτωση, που αποφάσιζε αναβολή των αρχαιρεσιών. Να υπενθυμίσουμε ότι η Γενική Συνέλευση και οι εκλογές είχαν οριστεί την τελευταία ημέρα προθεσμίας (30/6/21), που προέβλεπε προηγούμενη νομοθετική ρύθμιση παράτασης των θητειών στα διοικητικά συμβούλια των αθλητικών Ενώσεων. Και όπως υποστηρίζει η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ» παρά το γεγονός ότι το προεδρείο γνώριζε από τις 11 Ιουνίου 2021 τη νέα ρύθμιση, εν τούτοις προχώρησε κανονικά στις διαδικασίες για εκλογές και Γενική Συνέλευση, επικυρώνοντας τον εκλογικό κατάλογο και τις υποψηφιότητες. Επομένως, δεν προέκυψε κανένα νέο στοιχείο, που να δικαιολογεί αναβολή των αρχαιρεσιών. Μετά την εξέλιξη αυτή, ανοίγει ο δρόμος των δικαστικών αντιπαραθέσεων, με την «ΣΥΜΜΑΧΙΑ» να διεκδικεί ορισμό προσωρινής διοίκησης.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!