Quantcast
SLIDERΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το CAS δικαίωσε ηθικά την ΑΕ Λευκίμμης, αλλά για Γ΄ αποφασίζει η ΕΠΟ

Το CAS εξέδωσε πριν από λίγο την απόφαση για την προσφυγή της ΑΕ Λευκίμμης και της Κοζάνης κατά του Μακεδονικού. Σύμφωνα με την απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου Λευκίμμη και Κοζάνη δικαιώνονται ηθικά, αλλά δεν υποχρεώνει την ΕΠΟ να προχωρήσει σε αλλαγή της βαθμολογίας.

Κι αυτό γιατί  πάγια θέση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου είναι να μην διαταράσσει το status quo των πρωταθλημάτων. Πάντως, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του OnSports: “H ΕΠΟ θα ζητήσει τη βοήθεια της νομικής υπηρεσίας για να καταλάβει την απόφαση, αν και δεν υπάρχει κάποια εντολή για να προβεί σε κάποια αλλαγή στις βαθμολογίες και τα μπαράζ”. Επομένως είναι στο “χέρι” της ΕΠΟ να αποφασίσει εάν θα αναδείξει πρωταθλήτρια του 2ου ομίλου την Κοζάνη στην θέση του Μακεδονικού και εάν θα παραμείνει η ΑΕ Λευκίμμης στη Γ΄Εθνική. Σε ό, τι αφορά τον πρωταθλητή τα πράγματα είναι μπερδεμένα. Αφού ήδη έχουν γίνει τα μπαράζ ανόδου και ο Μακεδονικός έχει πετύχει τον προβιβασμό του στην Super League 2.

Γεγονός, που καθιστά δύσκολη την θέση της ΕΠΟ, η οποία ή πρέπει να επαναλάβει τα μπαράζ με την συμμετοχή της Κοζάνης η να αποφασίσει αύξηση των ομάδων, που θα ανέβουν από την Γ΄Εθνική στην Super League 2 (υπάρχει προκήρυξη, που προβλέπει τον αριθμό των ομάδων, που παίρνουν μέρος στην SL2,η οποία είναι δύσκολο να αλλάξει). Κατ΄αυτό τον τρόπο οι πιθανότητες να επικυρώσει ως πρωταθλήτρια του ομίλου την Κοζάνη είναι μηδαμινές. Αντίθετα πιο εύκολα είναι τα πράγματα για την ΑΕ Λευκίμμης, αφού η παραμονή της στη Γ΄Εθνική δεν επιφέρει ανακατοσούρα στο πρωτάθλημα, ακόμα κι αν αποφασιστεί να συμμετάσχει ο Μ. Αλέξανδρος ως υπεράριθμος.

Η απόφαση του CAS αναφέρει:

«1. Η έφεση της Λευκίμμης ενάντια στον Μακεδονικό επικυρώνεται μερικώς.

  1. Το ίδιο ακριβώς και για την περίπτωση της Κοζάνης
  2. Η απόφαση 33/2022 της ΕΠΟ της 10ης Μαΐου 2022 αντικαθίσταται από τα παρακάτω:

α) Η έφεση του Μακεδονικού ενάντια στη Λευκίμμη απορρίπτεται.

β) Στο παιχνίδι μεταξύ Μακεδονικού και Λευκίμμης δεν επιβάλλεται ποινή στη Λευκίμμη

γ) Δεν θα πρέπει να αφαιρεθούν βαθμοί από τη Λευκίμμη

δ) Δεν θα πρέπει να επιβληθεί πρόστιμο στη Λευκίμμη

  1. Η αίτηση της Λευκίμμης για εφαρμογή του άρθρου 20 της ΕΠΟ με την οποία λαμβάνει την 6η θέση, με 33 βαθμούς, θεωρείται μη αποδεκτή.
  2. Η αίτηση της Κοζάνης (πρώτη θέση, 47 βαθμοί) θεωρείται μη αποδεκτή.
  3. Το κόστος της (νομικής) διαιτησίας θα διανεμηθούν και θα επικοινωνηθούν ξεχωριστά στη Λευκίμμη, στην Κοζάνη, στον Μακεδονικό και στην ΕΠΟ.
  4. Η κάθε πλευρά θα πρέπει να αναλάβει τα δικά της δικαστικά έξοδα (και γενικά έξοδα) που δημιουργήθηκαν από τις εφέσεις αυτής της διαιτησίας.
  5. Όλα οι υπόλοιπες αιτήσεις για απαλλαγή που έχουν υποβληθεί, απορρίπτονται.

5 Ιουλίου 2022

Το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο».

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!