Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Τρεις κερκυραίες αμαζόνες αναδυόμενα αστέρια Ιππασίας

Τρεις νεαρές  Κερκυραίες αμαζόνες  απέκτησαν την Άδεια Ικανότητας Αθλητή στην Ιππασία τη φετινή χρονιά. Πρόκειται για τις Σπυριδούλα Ανδριώτη, Σωτηρία (Ρία) Κότση και Ερμιόνη – Άννα (Εριάννα) Γκόγκα. 

 Και οι τρείς αθλήτριες  προπονούνται  στην Κέρκυρα, στον Ιππικό Αθλητικό Όμιλο Κέρκυρας με την Προπονήτρια Ιππασίας  Άννα Μητροπούλου, πιστοποιημένη  προπονήτρια από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού  και  από την FEI (Παγκόσμια Ομοσπονδία Ιππασίας) και είναι εγγεγραμμένες αθλήτριες στον Ιππικό Όμιλο Βαρυμπόμπης. 

 Τα νέα αστέρια της κερκυραϊκής ιππασίας

Η Σπυριδούλα Ανδριώτη (2009)  17 χρονών εξετάστηκε στην   Ιππική Δεξιοτεχνία  στις 6 Μαΐου 2023 στο  Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας  στο Μαρκόπουλο Αττικής.  

Η Σωτηρία (Ρια) Κότση ( 2012) 11 ετών εξετάστηκε στην  Ιππική Δεξιοτεχνία και στην Υπερπήδηση  Εμποδίων την 20 Μαΐου 2023  στο Αθλητικό Κέντρο Ιππασίας Θεσσαλονίκης. 

Η Ερμιόνη – Άννα (Εριάννα) Γκόγκα  14 ετών εξετάστηκε στην  Ιππική  Δεξιοτεχνία και στην  Υπερπήδηση Εμποδίων την 11 Νοεμβρίου 2023 Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας  στο Μαρκόπουλο Αττικής. 

Οι αμαζόνες  Σπυριδούλα Ανδριώτη και Σωτηρία (Ρια) Κότση, ξεκίνησαν την ιππασία από μικρή ηλικία των τριών και πέντε ετών αντίστοιχα και η δεύτερη ήταν η μεγάλη νικήτρια της 2ης Επίδειξη Υπερπήδησης Εμποδίων την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023 στον Αθλητικό Ιππικό Όμιλο Κέρκυρας.  ενώ η Ερμιόνη – Άννα (Εριάννα) Γκόγκα στην ηλικία των δέκα ετών. Όπως αναφέρει ο Ιππικός Αθλητικός Όμιλος Κέρκυρας: Οι αθλήτριες μας μέσα από την ενασχόληση τους με το άθλημα αυτό  προπονούνται τόσο σωματικά όσο και ψυχικά  ενώ παράλληλα έρχονται και σε επαφή με το άλογο που τους  παρέχει πραγματικά πλεονεκτήματα όπως η βελτίωση της ισορροπίας και της μυϊκής δύναμης, βελτίωση των αντανακλαστικών, καλύτερος προσανατολισμός και κατανόηση του χώρου, καλύτερος συντονισμός των αισθήσεων. Η ιππασία επίσης συνεισφέρει και μαθησιακά, με βελτίωση των λεκτικών ικανοτήτων και της συγκέντρωσης, βελτίωση της μνήμης και της κριτικής σκέψης. Ταυτόχρονα, με την ιππασία, τονώνεται η ψυχική υγεία και η αυτοεκτίμηση.

 Ο Ιππικός Αθλητικός Όμιλος Κέρκυρας

Είναι ένας νέος χώρος στην Κέρκυρα που δημιουργήθηκε το 2022 στους Βαρυπατάδες, υλοποιώντας  το παιδικό όνειρο της Αθλήτριας τότε και Προπονήτριας σήμερα Άννας Μητροπούλου. Η ίδια θέλησε να φτιάξει ένα χώρο που τα άλογα θα έχουν την φροντίδα που χρειάζονται ενώ παράλληλα θα βρίσκονται πιο κοντά στο  φυσικό τους περιβάλλον. Στον τομέα της προπονητικής, όραμά της είναι να δώσει στα παιδιά που έχουν το ταλέντο και την θέληση να ασχοληθούν με την αθλητική ιππασία, έχοντας την εμπειρία της Αθλητικής της ιδιότητας και της Προπονητικής της κατάρτισης. 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!