Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΚΡΙΚΕΤ

Φινάλε για την ΓΕ Κέρκυρας στο European Cricket League

Η ΓΕΚ ολοκλήρωσε χθες το μεσημέρι την παρουσία της στο European Cricket League.

 Η πρωταθλήτρια Ελλάδας, συμμετείχε στον Ε΄προκριματικό όμιλο, οι αγώνες της Α΄φάσης του οποίου ξεκίνησαν την Καθαρά Δευτέρα και ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη (9/3/22).

Ακολούθησαν την Πέμπτη, οι αγώνες play off  και play out, προκειμένου να προκύψει η τετράδα των ημιτελικών του Ε΄ομιλου, όπου θα δώσουν την μάχη για το ζευγάρι του τελικού. Η ομάδα, που θα αναδειχτεί πρωταθλήτρια του ομίλου προκρίνεται στην τελική φάση, όπου μαζί με τις πρωτοπόρες των άλλων τεσσάρων ομίλων θα αγωνιστούν στην τελική φάση για την ανάδειξη της πρωταθλήτριας Ευρώπης στο κρίκετ. 

Υπενθυμίζουμε ότι  στο European Cricket League, η αυλαία του οποίου άνοιξε στις  7 Φεβρουαρίου και θα κλείσει στις 18 Μαρτίου 2022, διεξάγεται στη Μάλαγα της Ισπανίας. Σε αυτό πήραν μέρος  30 ομάδες (οι πρωταθλήτριες απο 29 ευρωπαϊκές χώρες & η κάτοχος του τροπαίου V.O.C. Rotterdam από την Ολλανδία). 

Η Γ.Ε.Κ συμμετείχε στον 5ο όμιλο και με απολογισμό τέσσερις ήττες και μία νίκη κατετάγη στην έκτη θέση της βαθμολογίας. Ενώ, χθες έδωσε αγώνα μπαράζ με την πέμπτη της βαθμολογίας, Farmers, πρωταθλήτρια της νήσου Τζέρσει, απο την οποία ηττήθηκε 88-85 και έτσι έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει την πρόκρισή της στην ημιτελική φάση του ομίλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κερκυραϊκή ομάδα, εκτός του αγώνα με αντίπαλο την πρωταθλήτρια Ολλανδίας Craeyenhout, που δεν είχε καλή απόδοση, σε όλους τους άλλους έπαιξε στα ίσια τους αντιπάλους της και έχασε τα παιχνίδια στις λεπτομέρειες.

Υπενθυμίζουμε ότι το σύστημα του πρωταθλήματος Τ10 (δηλαδή 10 όβερ για κάθε ομάδα) ήταν πρωτόγνωρο για την ΓΕΚ (έχει συνηθίσει στο Τ20), ενώ επίσης ήταν εμφανής και η πλημμελής προετοιμασία, εξαιτίας της έλλειψης υποδομών στο νησί μας. Πρώτος σκόρερ για την ΓΕΚ αναδείχτηκε ο Τάσος Μανούσης, ο οποίος στους έξι αγώνες πέτυχε συνολικά 151 ρόνια και τον ακολούθησαν με 98 ρόνια ο Σπύρος Μπόγδος & 90 ρόνια ο Αριστοτέλης Καρβέλας. Πρώτος μπόλερ για την κερκυραϊκή ομάδα ήταν ΑΧΜΕΤ ΑΡΣΛΑΝ ( 6 άουτ σε 10 όβερ).

Το ρόστερ της ΓΕΚ

Αρχηγός αποστολής ο πρόεδρος της ΓΕΚ ΝΙΚΗΤΑΣ ΙΩΣΗΦ & συνοδός ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοπονδίας Κρίκετ, ΓΟΥΣΤΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ. Αθλητές: ΑΣΛΑΜ ΜΟΧΑΜΑΝΤ (Αρχηγός ομάδας) ΜΑΝΟΥΣΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ-ΝΙΚΗΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΜΠΟΓΔΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΧΜΕΤ ΑΣΡΑΡ-ΑΧΜΕΤ ΑΡΣΛΑΝ-ΜΠΟΥΖΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ-ΜΠΑΡΔΗΣ ΗΛΙΑΣ-ΜΑΓΚΑΦΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ-ΚΑΡΒΕΛΑΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ-ΓΑΛΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΚΑΚΑΡΟΥΓΚΑΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ-ΜΟΥΡΙΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ-ΑΝΕΜΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ.

 

Ε΄ΟΜΙΛΟΣ (7-11 ΜΑΡ 2022)

 

ΟΛΛΑΝΔΙΑ- HBS Craeyenhout

ΤΖΕΡΣΕΪ – Farmers

ΙΣΠΑΝΙΑ – Pak i Care Badalona

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ – Malo

ΕΛΛΑΔΑ – GEK Corfu

ΚΥΠΡΟΣ- Punjab Lions Nicosia

 

 

 

Αποτελέσματα  Κ. Δευτέρας

HBSCRAEYENHOUT-FARMERS 104-97

PAK I CARE-MALO 34-33

HBS CRAEYENHOUT- ΓΕΚΕΡΚΥΡΑΣ  117-100

PAK I CARE-PYNJAB LIONS 79-78

MALO –ΓΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 92-96

 

Αποτελέσματα Τρίτης 8/3/22

FARMERS-PYNJAB LIONS 105-108

MALO-HBS CRAEYENHOUT 96-142

FARMERS-PAK I CARE 88-89

ΓΕΚΕΡΚΥΡΑΣ – PYNJAB LIONS 64-101

HBS CRAEYENHOUT- PAK I CARE 108-142

 

Αποτελέσματα Τετάρτης 9/3/22

12.00: MALO-PYNJAB LIONS 98-45

14.00: FARMERS-ΓΕΚΕΡΚΥΡΑΣ 76-74

16.00:HBS CRAEYENHOUT- PYNJAB LIONS 79-100

18.00:PAK I CARE- ΓΕΚΕΡΚΥΡΑΣ  100-95

 

Η βαθμολογία (5 αγ)

PAK I CARE 10

HBS CRAEYENHOUT 6

PYNJAB LIONS 6

MALO 4

FARMERS 2

ΓΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 2

 

Αγώνας μπαράζ (Πέμπτη 10/3/22)

 

FARMERS –ΓΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 88-85

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!