Quantcast
SLIDERΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έληξε το 24ο Φολκλορικό Φεστιβάλ Κέρκυρας – Τρεις χιλιάδες θεατές, συγκίνηση και παράδοση σε μια σκηνή (pics)

Με απόλυτη επιτυχία έληξε «24ο Φολκλορικό Φεστιβάλ Κέρκυρας» που διήρκησε τρείς μέρες (24, 25 και 26 Μάρτη),  πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό θέατρο Κέρκυρας και το οποίο διοργάνωσε ο Λαοδάμας με την Περιφέρεια Ι.Νήσων σαν συνδιοργανωτή.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές «… εκτιμάμε ότι τρείς χιλιάδες θεατές προσήλθαν στο Δημοτικό θέατρο το τριήμερο. Κερκυραίοι από την πόλη και από κάθε χωριό που συμμετείχε με τον χορευτικό του σύλλογο..» τονίζει ο κος Πέρρος Νίκος, από τους ιδρυτές του Λαοδάμα και υπεύθυνος για την προετοιμασία της διοργάνωσης και συνεχίζει: «… χίλιοι και πλέον χορευτές από 41 χορευτικές ομάδες, συλλόγους , 18 χοροδιδάσκαλοι και 15 μουσικοί συνθέτουν μια πραγματικότητα που κατατάσσουν το Φολκορικό Φεστιβάλ Κέρκυρας στην μαζικότερη πολιτιστική εκδήλωση στο νησί!» ενώ η Κάντα Μαριλένα, χοροδιδάσκαλος  και πρόεδρος στον Λαοδάμα τόνισε «… φέτος εκτός της μαζικότητας στην εκδήλωση, με την συνεργασία των συλλόγων και κύρια των δασκάλων, ανεβάσαμε πολύ τον ποιοτικό πήχη της εκδήλωσης αφού η ζωντανή μουσική που συνόδευε τα χορευτικά συγκροτήματα έδωσε μια υπεραξία στο Φεστιβάλ. Συγχαρητήρια στους εξαίρετους μουσικούς μας που επιτρέψτε μου να τους αναφέρω: ο Αποστόλης Βαλσαμάς ούτι λαούτο και τραγούδι, που ήταν και ο υπεύθυνος ενορχήστρωσης, η Έλλη Συρουχίδου στα κρουστά, ο Ζαχαρίας Χασάνι στο κλαρίνο, ο Θοδωρής ο Γκότσης στο βιολί, ο Θοδωρής ο Καρύδης στο βιολί, η Θωμαή Θεοχαροπούλου στο ακορντεόν, ο Κώστας ο Πετρίδης στο λαούτο και στο τραγούδι, η Κωσνταντίνα Χουλάκη στο τραγούδι και η Χριστίνα Λιβανά στην τρομπέτα. Ένα δύσκολο εγχείρημα κύρια λόγω του μεγέθους της εκδήλωσης που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία» και συνέχισε με την αφιέρωση του Φεστιβάλ… « σε δυο άτομα που λείπει η φυσική τους παρουσία από το Φεστιβάλ,  τον Νίκο Τρούσα και φυσικά τον Δημήτρη Κάντα!» 

Τις εκδηλώσεις με την παρουσία τους τίμησαν η Περιφερειάρχης ΙΝ κας Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου, ο αντιπεριφερειάρχης κος Ζορμπάς Κώστας με τον πρόεδρο του ΠΣ κο Μουζακίτη Νίκο, η Δήμαρχος Κ  Κέρκυρας και ΔΝ κα Μερόπη Υδραίου, ο πρόεδρος του ΔΣ κος Μεταλληνός Δημήτρης, οι Περιφερειακοί σύμβουλοι Αλεξάνδρα Μπαλού, Χαραλάμπους Μπάμπης, Μιχαλάς Αλέκος , Γαβαλάς Τηλέμαχος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ζερβός Νικηφόρος, Μπορμπότης Γιάννης, Χαραλάμπους Μυρσίνη, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κος Πελάης Σταμάτης, ενώ τον Μητροπολίτη Κέρκυρας εκπροσώπησε ο Πρωτοπρεσβύτερος Κοκκινόπουλος Αθανάσιος.  Οι διοργανωτές τους κάλεσαν και απένειμαν τα αναμνηστικά στους συμμετέχοντες.   

Ο Κος Πέρρος έκλεισε τις εκδηλώσεις με ευχαριστήρια και ιδιαίτερες αναφορές. Στην ΠΙΝ για την συνδιοργάνωση, στην διεύθυνση του Δημ Θεάτρου και τους εργαζόμενους για την ακούραστη συμπαράσταση στις προσπάθειες οργάνωσης και υλοποίησης , στον Θόδωρο Κορακιανίτη ηχολήπτη, στους φωτογράφους Δώρα στην  Αναστασία  και στην Αλεξάνδρα, στον Αντώνη Καρύδη για την βιντεοσκόπηση.

«… ιδιαιτέρως συγχαίρουμε τις διοικήσεις των συλλόγων που καλλιεργούν τμήματα όπως τα χορευτικά, τα θεατρικά, τις χορωδίες, την ζωγραφική, το βιβλίο,  διότι επιτελούν τεράστιο κοινωνικό έργο σε εποχές δύσκολες, βάρβαρες. Με την δράση τους συμβάλλουν στην διαμόρφωση συνειδήσεων, τέτοιων που μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο. Πολιτισμός δεν είναι απλά η «κατανάλωση» εκδηλώσεων, αλλά η ουσιαστική συμμετοχή στα δρώμενα, στον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες, για την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής. Συγχαίρουμε και συγχρόνως θαυμάζουμε τους αφανείς ήρωες του γεγονότος που ζήσαμε μέσα από το Φεστιβάλ. Τους Δασκάλους! Αυτούς που με υπερβάσεις , με ζήλο, με αυταπάρνηση αλλά με πολύ μεράκι δούλεψαν με τα χορευτικά τους γι αυτό το εξαίρετο αποτέλεσμα» καταλήγει ο κος Πέρρος!

Για την ιστορία να αναφέρουμε τα χορευτικά που συμμετείχαν: από Άγιο Ματθαίο ,Αρίλλα η Πολιτιστική πρωτοβουλία, από Αλεπού (σύλλογος Γ&Κ),  από Άφρα ο Σύλλογος Γ&Κ, Αυλιώτες, Αχαράβη ο ΠΣ Γυναικών η Πρόοδος, Βελονάδες, Βιταλάδες, Βουνιατάδες, Γαστούρι το Χορευτικό τμήμα της Φιλαρμονικής, Γιαννάδες, Γουβιά, από Δουκάδες ο ΠΣ Ι. Καποδίστριας, από τον Ηπειρωτικό Σύλλογο, Καβαλλούρι, Καλαφατιώνες, Καρουσάδες, Καστελλάνους, Κάτω Γαρούνα, Κορακιάνα με το χορευτικό τμήμα της Φιλαρμονικής ΣΠ. Σαμάρας, από τον Σύλλογο Γυναικών Κάτω Κορακιάνας, Κομπίτσι, ο σύλλογος Κορυφώ, Κρήνη, Ένωση Μακεδόνων Κέρκυρας, Νυμφές, Πάγοι, Πέλεκα, Περίθεια, Πετριτή, από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Κέρκυρας, Σγουράδες, Χορευτικό Τεμπλονίου,  Σινιές, Στρογγυλή, από την Ιστορική Λαογραφική Εταιρίας Κέρκυρας «Ν Πακτίτης»- Συναράδες, Φαέθων Λευκίμμης, Χλωμό (Θ Παιολόγος), Χορευτικό Ο Κ και φυσικά τα χορευτικά του Λαοδάμαντα. Το Κασσιόπη ματαίωσε τελευταία στιγμή την συμμετοχή του λόγω πένθους.

 

 

`

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!