Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΣΤΙΒΟΣ / ΔΡΟΜΟΣ

Γ. Λέσσης: Η αβεβαιότητα «τραυματίζει» τον κλασικό αθλητισμό

Ο Γιάννης Λέσσης υπήρξε ο πρώτος αθλητής στην ιστορία του κερκυραϊκού στίβου, που κατέκτησε μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ενώ το παλμαρέ του είναι πλούσιο διακρίσεων και μεταλλίων από Διεθνείς και Πανελλαδικούς αγώνες. Τώρα ως πρόεδρος της ΤΕ ΣΕΓΑΣ Κέρκυρας, μίλησε στην «ΚΣ» για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, υποστηρίζοντας ότι «βρίσκεται σε σημείο μηδέν». Ε

Επισήμανε τις «δυσμενείς επιπτώσεις, που προκαλεί το lockdown στους αθλητές και ειδικότερα εκείνους του στίβου». Εξέφρασε την θλίψη του «γιατί η Κέρκυρα στερείται βασικών αθλητικών υποδομών». Και έστειλε το μήνυμα προς τη νέα αθλητική γενιά «Εάν κάνουν με αγάπη, το άθλημα, που έχουν επιλέξει, οπλισμένοι με υπομονή και επιμονή είναι βέβαιο ότι θα πετύχουν τους στόχους, που έχουν θέσει».

Το lockdown στερεί το κίνητρο στους αθλητές στίβου
Ο Γιάννης Λέσσης ανέλυσε τις επιπτώσεις, που προκαλεί η «καραντίνα» στους αθλητές, ιδιαίτερα του κλασικού αθλητισμού, που είναι μία μοναχική δράση. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΤΕ ΣΕΓΑΣ Κέρκυρας, «Ο κλασσικός αθλητισμός θέλει χώρο. Η έλλειψη αγώνων έχει στερήσει από τους αθλητές το κίνητρο. Η προσμονή, η αγωνία για τον αγώνα είναι το βασικό κίνητρο του αθλητή στίβου να εντείνει την προετοιμασία του για να είναι σε ετοιμότητα. Η αβεβαιότητα, που υπάρχει σήμερα προκαλεί αρρυθμία τόσο στη σωματική άσκηση, όσο και στην ψυχολογία του αθλητή». Ο ίδιος πιστεύει ότι «όταν ξεκινήσει ο εμβολιασμός σιγά-σιγά θα έρθει η επανεκκίνηση, ωστόσο για αρκετό διάστημα οι αθλητικές δραστηριότητες θα διεξάγονται με μέσα προστασίας και πρωτόκολλα».

Η έλλειψη υποδομών στερεί την αθλητική ανάπτυξη
Ο ίδιος βλέπει «με θλίψη την έλλειψη βασικών αθλητικών υποδομών στην Κέρκυρα». Όπως υποστηρίζει «Το γεγονός αυτό μας στερεί την προοπτική για περαιτέρω αθλητική ανάπτυξη. Κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις ένα δύο αθλητών-τριών, που ξεχωρίζουν χάρη στη θέληση τους και το μεράκι των προπονητών τους, αποτελούν την εξαίρεση και δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα». Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΤΕ ΣΕΓΑΣ «Προτεραιότητά μας θα έπρεπε να είναι η κατασκευή ενός κλειστού χώρου πολλαπλών αθλημάτων και μέχρις ότου υπάρχει η δυνατότητα κατασκευής ενός ανοιχτού αθλητικού χώρου, θα μπορούσαν να γίνουν αίθουσες ενδυνάμωσης για να μπορούν οι αθλητές να κάνουν προετοιμασία».

Ο αθλητισμός είναι μικρογραφία της ζωής
«Ο αθλητισμός βοηθάει τον άνθρωπο να διαμορφώσει τον χαρακτήρα του. Επί της ουσίας είναι μία μικρογραφία της κοινωνίας μας. Μαθαίνεις να αγωνίζεσαι, να χάνεις, να νικάς και να συνεχίζεις να προσπαθείς μέχρι να πετύχεις τον στόχο σου», λέει ο Γιάννης Λέσσης. Στέλνοντας το μήνυμα στη νέα γενιά «Δεν είναι πανάκεια να ασχοληθεί μόνο με τον πρωταθλητισμό. Να ασχοληθεί με τον αθλητισμό. Να κάνει με αγάπη το άθλημα, που έχει επιλέξει και γι αυτό που κάνει να έχει υπομονή και επιμονή και είναι βέβαιο ότι θα έρθει και η επιτυχία».

Ο Γιάννης Λέσσης
Γεννήθηκε το 1978. Απόφοιτος της ΑΣΟΕ (τμήμα Επικοινωνίας-Μάρκετινγκ) εργάζεται στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Ως μαθητής του δημοτικού σχολείου Πετριτή και στις δύο πρώτες τάξεις του Γυμνασίου Αργυράδων τρέχει 1000μ στους κερκυραϊκούς σχολικούς αγώνες. Η αγάπη του για τον στίβο τον οδηγεί το 1992 να μεταγραφεί στο Αθλητικό Γυμνάσιο Κέρκυρας και να ενταχτεί στην αθλητική ομάδα του προπονητή Νίκου Μόσχου στον Κερκυραϊκό ΓΣ, αλλάζοντας αγώνισμα. Έκτοτε αρχίζει η λαμπρή του καριέρα στα 400 μέτρα και 400 εμπόδια. Υπήρξε ο πρώτος κερκυραίος αθλητής στίβου, που ανέβηκε σε βάθρο Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Το 1997 ως μέλος της Εθνικής ομάδας 4Χ400 κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Εφήβων. Έχει κατακτήσει επίσης δύο χρυσά και τέσσερα ασημένια μετάλλια σε Βαλκανικούς αγώνες, ένα χρυσό σε Μεσογειακούς αγώνες και δύο χρυσά, ένα ασημένιο και τρία χάλκινα μετάλλια σε Πανελλήνιους αγώνες. Έχει επίσης μία 4η θέση το 2002 στα 400μ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ενόπλων Δυνάμεων και 6η θέση το 1999 στο Πανευρωπαϊκό Νέων, ενώ το 2000 κατετάγη 4ος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανδρών και για μία θέση έχασε την συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ με την ομάδα 4Χ400. Από το 2003 μέχρι και το 2006, που αποσύρθηκε από την ενεργό δράση έτρεξε 800μ. Από το 2007 μέχρι και το 2017 αγωνίστηκε ως ποδοσφαιριστής με τον Αστέρα Πετριτή. Από το 2011-2019 ήταν μέλος στο ΔΣ του Κερκυραϊκού ΓΣ και το 2018 εξελέγη πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής ΣΕΓΑΣ Κέρκυρας, θέση την οποία κατέχει μέχρι και σήμερα.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!