Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Έλεγχο για ρύπανση από το εργοστάσιο επεξεργασίας ελαιοπυρήνων ζητούν οι κάτοικοι Βελονάδων

Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι Βελονάδων και κοινοποιούν την επιστολή που αποστέλλουν στην Περιφέρεια Ιονίων  Νήσων και προς την Εισαγγελία.

 

Η επιστολή διαμαρτυρίας

 

Προς: Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας

Διέυθυνση Βιομηχανικής Ανάπτυξης

Κοινοποίηση:

1) Δήμος Βόρειας Κέρκυρας

2) Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας

 

 Οι κάτοικοι του χωριού Βελονάδων επιθυμούν να γνωστοποιήσουν προς πάσα υπεύθυνη αρχή για το παρακάτω πρόβλημα που αντιμετωπίζουν ως κάτοικοι της περιοχής.

Στον κάμπο Βελονάδων, στα σύνορα με με το χωριό Κοψοχειλάδες λειτουργεί από την δεκαετία του 1980 εργοστάσιο επεξεργασίας ελαιοπυρήνων (λιόστων), τα πρώτα το χρόνια απο την Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών και στην συνέχεια από ιδιώτη.

Τα τελευταία χρόνια, δεν γνωρίζουμε για ποιους λόγους, το εργοστάσιο δημιουργεί στην περιοχή πολλά προβλήματα όπως έντονη δυσοσμία και δυσφορία στην αναπνοή ειδικά σε άτομα με αναπνευστικά προβλήματα. Πιστεύουμε ότι αυτή η ατμοσφαιρική ρύπανση επηρεάζει την υγεία μας και δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει σοβαρή μόλυνση στην ατμόσφαιρα από το νέφος που απλώνεται από το εργοστάσιο. 

Δεν γνωρίζουμε επίσης κατά πόσον στην καμινάδα του εργοστασίου υπάρχουν ειδικά φίλτρα αλλά πιστεύουμε πως αν υπήρχαν δεν θα εδημιουργείτο αυτή τη κατάσταση ή πως αν υπάρχουν υπολειτουργούν.

Επίσης φοβόμαστε ότι τα λύματα πέφτουν ακατέργαστα στον παρακείμενο ποταμό Τυφλό με αποτέλεσμα την μόλυνσή του.

Παρακαλούμε πολύ να ελέγξετε άμεσα τα παραπάνω, ενημερώνοντας την κοινότητά μας γιατί η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και θα αναγκαστούμε να προβούμε σε κινητοποίηση προκειμένου να προστατεύσουμε τη  υγεία μας .

Οι υπογράφοντες

 

 

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!