Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΣΤΙΒΟΣ / ΔΡΟΜΟΣ

Κέρκυρα-Στίβος: Η Μ. Ζάραγκα με την Εθνική στο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων

Η νεαρή αθλήτρια του Κερκυραϊκού Μελίνα Ζάραγκα συμπεριλαμβάνεται στους “εκλεκτούς” της ελληνικής αποστολής, που θα πάρει μέρος στο  Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νεολαίας, που θα διεξαχθεί από 24- 30 Ιουλίου 2022 στην πόλη Μπάνσκα Μπίστριτσα της Σλοβακίας.

Πρόκειται για μία  από τις σημαντικότερες διοργανώσεις, για τους νέους αθλητές, που θέλουν να αποκτήσουν διεθνή εμπειρία. Οι κατηγορίες Κ16 και Κ18, της εθνικής ομάδας, θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν στη διοργάνωση. Η χώρα μας, θα συμμετάσχει στους αγώνες με 16 αθλητές και αθλήτριες.

 Την ομάδα της αποστολής των 16 αθλητών και των τεσσάρων προπονητών, ενέκρινε η ολομέλεια της ΕΟΕ στη συνεδρίαση της Τρίτης (12/07). Η 15χρονη αθλήτρια του Παύλου Σκορδίλη, η οποία πρόσφατα αναδείχτηκε πανελληνιονίκης στο τετραπλούν στο  πρωτάθλημα στίβου  Κ16  θα αγωνιστεί στο τριπλούν, ενώ προηγουμένως είχε κατακτήσει και το χάλκινο μετάλλιο στο τριπλούν του Πανελλήνιου πρωταθλήματος Κ18 (φωτο).

 

ΟΙ ελληνικές συμμετοχές

 

Αγόρια
400μ.
Ανδρεάδης Βλαδίμηρος (ΓΣ Κερατσινίου)

110 – 110μ. εμπόδια
Δρογάλας Χρήστος (ΓΣ Σέρρες 93)

400μ. εμπόδια
Ρεθυμνιωτάκης Μύρων (Πήγασος Ηρακλείου)

Τριπλούν
Γκάρτσιος Γιάννης (ΓΣ Κηφισιάς)

Επί Κοντώ
Κριαράς Παύλος (ΑΓΕΣ Κάμειρος)

Σφυροβολία
Σιδηρένιος Νίκος (Αίολος Μακεδονίας)

Σκυταλοδρομία
Γκάρτσιος – Δρόγαλας – Ρεθυμνιωτάκης – Ανδρεάδης

 

Κορίτσια
800μ.
Φλουτάκου Νέλλυ (ΣΑ Κολλεγίου Αθηνών)

3.000μ.
Βαλαχά Μυρτώ (Πέλωψ Πατρών)

2.000μ. στιπλ
Μπουγά Βερονίκη (Σπύρος Λούης Κορυδαλλού-Νίκαιας)

5χλμ. βάδην
Ασλανίδου Σεβαστιανή (Ικαρος Ν. Ιωνίας)

Μήκος
Σχίζα Ευγενία (Τρίτων Χαλκίδας)

Τριπλούν

Ζάραγκα Μελίνα (Κερκυραϊκός)

 

Επί Κοντώ
Παναγιώτου Ευγενία-Μαρία (Ερμής Κωνσταντινούπολης 1877)

Σφαιροβολία
Ραφαηλίδου Μαρία (Πυγμή Ευόσμου)

Ακοντισμός
Δήμα Ελένη (Πανιώνιος)

Σφυροβολία
Δρακοπούλου Βαλεντίνα (ΓΣ Αρκαδίας)

Σκυταλοδρομία
Ζάραγκα – Σχίζα – Φλουτάκου – Βαλαχά – Μπουγά

 

Προπονητές
Ρεθυμνιωτάκης Χαράλαμπος (Δρόμοι)
Σιούντρης Δημήτρης (Αλματα)
Κοροσίδης Κωνσταντίνος (Ρίψεις)
Τσαταλός Κωνσταντίνος (Αλματα – Επί Κοντώ)

 

Το Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νεολαίας

 

Είναι μία από τις σημαντικότερες διοργανώσεις για νέους Ευρωπαίους αθλητές που επιθυμούν να αποκτήσουν διεθνή εμπειρία. Το Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νεολαίας (EYOF), το οποίο ξεκίνησε το 1990, είναι η πρώτη κορυφαία πολυαθλητική ευρωπαϊκή διοργάνωση που απευθύνεται σε νέους αθλητές με πρωτοβουλία της Ένωσης Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών (EOC). Υπάρχει μια χειμερινή και μια θερινή έκδοση, οι οποίες πραγματοποιούνται ανά διετία, σε κάθε μονό έτος.

 

Περί τίνος πρόκειται;

Το EYOF διδάσκει τις αξίες και τα ιδανικά που εμπεριέχονται στις αρχές του Ολυμπιακού Χάρτη του Πιερ ντε Κουμπερτέν. Στο πλαίσιο του ολυμπιακού ιδεώδους, το φεστιβάλ συμβάλλει στην αμοιβαία κατανόηση χωρίς διακρίσεις και προάγει πνεύμα φιλίας, ευγενούς άμιλλας και αποδοχής. Ταυτόχρονα, ενθαρρύνει περισσότερους νέους να αθλούνται και να ακολουθούν υγιεινό τρόπο ζωής. Το EYOF αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για τους νέους αθλητές απ᾽ όλη την Ευρώπη ώστε να διδαχθούν τη σημασία που έχουν ιδεώδη όπως ο θεμιτός ανταγωνισμός, ο σεβασμός, η αποδοχή και η φιλία.

Το EYOF ενώνει συμβολικά τους νέους από έως και 50 ευρωπαϊκές χώρες σε ένα Αθλητικό Χωριό, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Το φεστιβάλ αποτελεί επίσης μια πύλη προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς πολλοί νέοι που έχουν κερδίσει μετάλλια επανέλαβαν αργότερα αυτό το επίτευγμα και στους Ολυμπιακούς Αγώνες, και δίνει στους κορυφαίους νέους αθλητές την ευκαιρία να πάρουν μια πρώτη γεύση από ολυμπιακές διοργανώσεις.

Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν;

Τα χειμερινά και θερινά ευρωπαϊκά ολυμπιακά φεστιβάλ νεολαίας απευθύνονται σε νέους αθλητές απ’ όλη την Ευρώπη. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι αθλητές ηλικίας 14 έως 18 ετών που προτείνονται από την Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή τους, η οποία είναι μέλος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών (EOC). Περίπου 3.600 αθλητές συμμετέχουν στις θερινές αθλητικές διοργανώσεις και περίπου 1.600 στις χειμερινές.
Εάν δεν είσαι αθλητής/-τρια, μπορείς να συμμετάσχεις στο EYOF δηλώνοντας εθελοντής/-τρια σε κάποιο από τα φεστιβάλ. Πρόκειται για μια εξαιρετική ευκαιρία να αποκτήσεις πείρα στη διοργάνωση μιας μεγάλης εκδήλωσης και, κατ᾽ αυτόν τον τρόπο, να αναπτύξεις τις επαγγελματικές σου δεξιότητες, ενώ παράλληλα θα γνωρίσεις και άτομα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Τι συμβαίνει στη διάρκεια του φεστιβάλ;

Το EYOF ακολουθεί τους ίδιους κανόνες με τους Ολυμπιακούς Αγώνες: διοργανώνονται τελετές έναρξης και λήξης, η ολυμπιακή φλόγα παραμένει αναμμένη καθ᾽ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, ακούγεται ο εθνικός ύμνος προς τιμή κάθε νικητή, και υψώνονται οι σημαίες όλων των αθλητών που κερδίζουν μετάλλιο.
Το χειμερινό φεστιβάλ περιλαμβάνει δέκα ολυμπιακά αθλήματα: αλπικό σκι, δίαθλο, σκι αντοχής, κέρλινγκ, καλλιτεχνικό πατινάζ, χόκεϊ επί πάγου, πατινάζ ταχύτητας μικρής πίστας, άλμα με σκι, χιονοσανίδα και βόρειο σύνθετο. Το θερινό φεστιβάλ μετράει έντεκα αθλήματα: καλλιτεχνική γυμναστική, στίβο, μπάσκετ, ποδηλασία, κάνοε σπριντ, χάντμπολ, τζούντο, κολύμβηση, τένις, βόλεϊ και πάλη.

 

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!