Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: 22 άτομα νοσηλεύονται με covid-19 στη ΜΕΛ – Σε πίεση το Νοσοκομείο

Κέρκυρα: 22 άτομα νοσηλεύονται στην Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου Κέρκυρας με covid-19, όπως δήλωσε ο διοικητής του Λεωνίδας Ρουμπάτης στην ΕΡΤ Κέρκυρας. Την ίδια ώρα, τονίζει πως ο αριθμός αυτός αρχίζει να ασκεί πίεση, καθώς η χωρητικότητα της ΜΕΛ είναι το μέγιστο 28 άτομα. Εφόσον αυτός ο αριθμός ξεπεραστεί, πιθανώς να πάει σε αναστολή λειτουργίας της πτέρυγας της Πνευμονολογικής  προκειμένου να δημιουργήσει 2η ΜΕΛ χωρητικότητας περίπου 15 κλινών.

Μάλιστα, ο κ. Ρουμπάτης σημείωσε πως πρόκειται για ασθενείς που στην πλειονότητά τους είναι νεαροί, οι οποίοι μεταδίδουν τον ιό στους μεγαλύτερους ηλικιακά ανθρώπους, ενώ υπάρχουν και ανεμβολίαστοι ανάμεσά τους. Τόνισε, πως δεν είναι λίγοι ανάμεσα στους 22 ασθενους, οι οποίοι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση ενώ δεν αποκλείεται από τη ΜΕΛ να μεταφερθούν στη ΜΕΘ τις επόμενες ώρες ή μέρες, ενώ αυτήν την ώρα δεν υπάρχει καμία νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ασθενούς με covid-19

 

Εννιά οι εμβολιαστικές γραμμές

Ο διοικητής του Νοσοκομείου σημείωσε πως σήμερα λειτουργούν 9 εμβολιαστικές γραμμές, οι οποίες εξυπηρετούν περίπου 700 άτομα ημερησίως ενώ πολίτες από την ηπειρωτική χώρα έρχονται στο νησί και δη, στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας με σκοπό να εμβολιαστούν με το johnson & johnson. Μάλιστα, το Νοσοκομείο της Κέρκυρας έχει φτάσει να κάνει τον ίδιο αριθμό εμβολιασμών με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και αυτό οφείλεται στην μέγιστη προσπάθεια γιατρών και νοσηλευτών.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!