Quantcast
ΔΙΑΤΡΟΦΗΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ

Πασχαλινά κουλουράκια

Έφτασε η εποχή για τα πασχαλινά κουλουράκια και εμείς βρήκαμε την πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή.

Όλοι θέλουμε να φτιάξουμε κάτι για το καλό, αλλά λόγω έλλειψης χρόνου το αποφεύγουμε. Επειδή έρχεται Πάσχα και είναι ωραίο να μοσχοβολίσει το σπίτι μας, βρήκαμε την πιο εύκολη συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια και σίγουρα θα σας αρέσουν πολύ.

Μαρία Πέζαρου
*MSc. Κλινική Διατροφολόγος Διαιτολόγος, Αρθρογράφος στην «Κ.Σ.», ΣΑΜΑΡΑ 2 1oς όροφος, Λεωφόρος Αλεξάνδρας, Κέρκυρα Τ.Κ. 49100 Σταθερό:2661552168 Κινητό: 6986975006 email: pezaroumaria@hotmail.com

Ας δούμε αναλυτικά τη συνταγή μας για τα πασχαλινά κουλουράκια.

Χρόνος Προετοιμασίας: 30′

Χρόνος Ψησίματος: 20′

Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολος

Μερίδες: 60 κουλουράκια

200 γρ. αγελαδινό βούτυρο

210 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

760 γρ. αλεύρι μαλακό

100ml γάλα 1,5%

3 αυγά και 2 κρόκους

1 ½ κουταλάκια του γλυκού baking powder

1 κουταλάκι του μαγειρική σόδα

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

3 βανίλιες

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

50 ml χυμό πορτοκάλι

Ξύσμα από 1 λεμόνι

50grσουσάμι

 

Αφήνουμε το αγελαδινό βούτυρο να έρθει σε θερμοκρασία  περιβάλλοντος για 30 λεπτά και χτυπάμε στο μίξερ για 3-4 λεπτά να αφρατέψει.

Προσθέτουμε την ζάχαρη, το αλάτι και το  ξύσμα από το λεμόνι και το πορτοκάλι. Προσθέτουμε στο μείγμα ένα-ένα τα αυγά, θα χρησιμοποιήσουμε 3 αυγά και 1 κρόκο.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα μαζί με 1 φλούδα από το πορτοκάλι και το λεμόνι. Το αφήνουμε να ζεσταθεί ελαφρά και προσθέτουμε τις κάψουλες βανίλιας, την σόδα και το baking powder, ανακατεύουμε καλά.

Συνεχίζουμε στον κάδο του μίξερ, προσθέτοντας 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι και το γάλα, σταδιακά ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να έχουμε μια αφράτη ζύμη.

Σταματάμε το χτύπημα και αφήνουμε την ζύμη 10 λεπτά στο ψυγείο σκεπασμένη με μεμβράνη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C. και καλύπτουμε ένα μεγάλο δίσκο ψησίματος με αντικολλητικό χαρτί.

Πλάθουμε κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε, για κουλουράκια με μέτριο μέγεθος η ζύμη θα πρέπει να έχει βάρος  περίπου 25 gr.

Χτυπάμε τον κρόκο με 1 κουταλιά της σούπας νερό και 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, με ένα πινέλο αλείφουμε τα κουλουράκια και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε τα πασχαλινά μας κουλουράκια περίπου για 20 λεπτά στους 170ο C.

Καλή σας απόλαυση!

Εύχομαι σε όλους καλό Πάσχα και χρόνια πολλά!

Το φως της Αναστάσεως του Χριστού να λάμπει στις καρδιές όλων μας!!!

 

*δημοσιεύθηκε στο φύλλο 20.4.2022

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!