Quantcast
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Η συνάντηση της Π.Ι.Ν.  για την  «Κοινωνική Τράπεζα Σπόρων»

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων διοργάνωσε, ενημερωτική συνάντηση με θέμα τη νεοϊδρυθείσα «Κοινωνική Τράπεζα Σπόρων Περιφέρειας Ιονίων Νήσων».

Στόχος της συνάντησης ήταν η ενημέρωση και η ανταλλαγή απόψεων με τους γεωπόνους και τους συνεταιριστές του κλάδου για την εν λόγω πρωτοβουλία. Το Δίκτυο του Φορέα Διαχείρισης Κοινωνικής Τράπεζας Σπόρων  Περιφέρειας Ιονίων Νήσων αποτελείται από τους εξής φορείς: την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, τον Δήμο Λευκάδας, την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Π.Ι.Ν., το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το Δίκτυο για τη βιοποικιλότητα και την οικολογία στη Γεωργία «Αιγίλοπας» και την Πρακτική Γεωργική Σχολή «Παναγή Βαλλιάνου».

Παρόντες ήταν οι: Γιάννης Φοντάνας, Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Εξωστρέφειας, Κωνσταντίνος Υψηλάντης, Γενικός Διευθυντής Τουρισμού, Παραγωγής και Ανάπτυξης, Σταμάτης Γκίνης, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας, Αντώνης Αηδονίδης, σύμβουλος πρωτογενούς τομέα της Περιφέρειας, Θεόδωρος Μπούκας, Περιφερειακός Σύμβουλος, οι οποίοι και αποτελούν  το προσωρινό πενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα. Επίσης, παρέστησαν ιδιώτες γεωπόνοι, στελέχη της  Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Κέρκυρας, καθώς και εκπρόσωποι της νεοεκλεγείσας Περιφερειακής Αρχής. 

Συζητήθηκε εκτενώς ο τρόπος λειτουργίας της Κοινωνικής Τράπεζας Σπόρων, τα προσδοκώμενα οφέλη για τη γεωργική παραγωγή και την κοινωνία των Ιονίων Νήσων εν γένει, καθώς και η χρηματοδότηση του εν λόγω εγχειρήματος μετά το πέρας της εξασφαλισμένης χρηματοδότησης έως το 2022.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!