Quantcast

ΕΛΕΝΑ ΒΟΥΣΟΛΙΝΟΥ-ΑΝΥΦΑΝΤΗ

Όλη η αρθρογραφία από την ΕΛΕΝΑ ΒΟΥΣΟΛΙΝΟΥ-ΑΝΥΦΑΝΤΗ …
________________________________________________

Περί Γκίλφορδ
Βουσολίνου Ανυφαντή Ελένη*   Όταν αρκεί και μόνο η αναφορά του ονόματος ενός γνήσιου φιλέλληνα και παράλληλα αγωνιστή ελληνιστή για την ανάδειξη της  διάδοσης των. . .
Περί του καταστατικού του σωματείου Ε.Λ.Μ.Ε. Κέρκυρας και των τιμητών
Βουσολίνου Ανυφαντή Ελένη   Η ίδρυση της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης στην Κέρκυρα έχει τη δική της ιστορία. Στις 17-07-1945 προκύπτει το καταστατικό του σωματείου. . .
Ένας αδάμαστος περιηγητής, η Κέρκυρα του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμούτσου
Βουσολίνου Ανυφαντή Ελένη*   Η Κέρκυρα αποτελεί το μοναδικό επτανησιακό νησί που διατηρεί το βενετσιάνικο πλαίσιο, είναι το νησί που παράλληλα αποτυπώνει τις διαδοχικές ξενικές. . .
Ανοικτή επιστολή στον κ. Χρ. Κορφιάτη
Βουσολίνου Ανυφαντή Ελένη   Αγαπητέ κ. Κορφιάτη, όπως θα ακούσατε  στον ολιγόλεπτο «πανηγυρικό»,( όπως ακριβώς τον καταγράφετε στο κείμενό σας εντός εισαγωγικών, δημοσιευμένο σε τοπικά. . .
Στην εποχή της Επτανήσου Πολιτείας
Βουσολίνου Ανυφαντή Ελένη   Κατά την περίοδο της ξενικής κυριαρχίας των Ρωσοτούρκων στην Κέρκυρα (1799-1807) σημαντικό γεγονός υπήρξε η διαμόρφωση των απαρχών συνταγματικής διεργασίας Στην. . .
Δυναμικές συνδέσεις
Βουσολίνου Ανυφαντή Ελένη   Όταν στοιχεία του 17ου συνδέονται με τωρινά δεδομένα, είναι δυνατόν να γίνεται κατανοητή η έννοια της συνέχειας σε πολιτιστικό και πολιτισμικό. . .
Νοέμβριος 1941
 Βουσολίνου Ανυφαντή Ελένη   Στη διάρκεια της ιταλικής κατοχής ένα Ιδιαίτερο ιστορικό γεγονός ήταν εκείνο που σχετίζεται με την ηρωική αντίσταση των μαθητών των Γυμνασίων. . .
Στα Ανάκτορα του 1923
Βουσολίνου Ανυφαντή Ελένη   Το 1923, με νωπές τις πληγές της Μικρασιατικής Καταστροφής και με τις μεγάλες ανάγκες για αποκατάσταση προσφύγων, αλλά και για φροντίδα. . .
13 Οκτωβρίου 1944
Βουσολίνου Ανυφαντή Ελένη   Η επίσημη λήξη της λαίλαπας της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα, μετά τη βασανιστική περίοδο των 1.264 ημερών, η απελευθέρωση, συνεχίζει πάντα. . .
Ναυμαχία της Ναυπάκτου (1571)
-Βουσολίνου Ανυφαντή Ελένη Η γεωστρατηγική δυναμική και  η οικονομική αλυσίδα των «βενετικών νησιών της Ανατολής», του νησιωτικού χώρου του Ιονίου, επηρέαζαν την πολιτική ιστορία και. . .
Πρόταση κοσμοθεωρίας μέσα από την κουλτούρα του Κωνσταντίνου Θεοτόκη
Βουσολίνου Ανυφαντή Ελένη Τουλάχιστον από την εποχή των Δεσμών ο κάθε νέος στρέφεται από νωρίς σε ορισμένη κατεύθυνση, θετικού ή θεωρητικού προσανατολισμού, κατά τη διάρκεια. . .
Έπεα πτερόεντα
Βουσολίνου Ανυφαντή Ελένη   Η  Επιτροπή Έντουαρντ Χάουζ, σύμφωνα με την πρόταση σύγκλησης από τον Πρόεδρο των Η.Π.Α. Ουίλσον, με σκοπό  την πραγμάτωση διαβούλευσης μεταξύ. . .
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!